Osam načina da vaša odjeća izgleda skuplje

Objavljeno: 26. 9. 2017 u 18:09h

Uz ovih osam jednostavnih trikova, vaše odjevne kombinacije mogu poprimiti sasvim novu i luksuzniju dimenziju. Bilo bi sjajno kada bi većina komada iz naše garderobe bila načinjena od visoko kvalitetnih materijala, poput svile i kašmira, jer se ponekad čini kako i najobičnija odjevna kombinacija izgleda mnogo luksuznije uz dodatak neke od navedenih tkanina.

Zahvaljujući beskonačnim mogućnostima koje pruža igranje stilskim trikovima, nije potrebno posezati za skupocjenim komadima, već je uz malo kreativnosti vašu garderobu moguće osvježiti i podići na sasvim novu razinu, i to uz pomoć sljedećih osam trikova.

1. Igra neutralnim bojama

Krem, bež i ostale nijanse iz spektra neutralnih boja sjajno pristaju uz većinu drugih boja, a ukoliko se odlučite na kombinaciju više neutralnih nijansi, vaš outfit poprimiće luksuznu notu iako za njega niste izdvojili pretjeranu svotu novca.

2. Klasična košulja i sako

Dobar sako i obična bijela košulja svakoj kombinaciji mogu dati dozu otmjenosti, a uz njih ćete u bilo kojoj prigodi izgledati dotjerano i spremno za pojavljivanje na formalnijim okupljanjima.

3. Uskladite boje

Poznato je modno pravilo o usklađivanju boje vaših torbe i cipela, ali ponekad se odvažite upariti i neke druge komade, poput veste i šešira s torbom koju nosite te tako dodatno naglasite svoju kombinaciju ključnim koloritom.

4. Monohromatske kombinacije

Obucite se od glave do pete u bijelo-crnu ili bilo koju drugu monohromatsku kombinaciju te svoju pojavu bez pretjeranog truda obogatite dozom elegancije.

5. Igra proporcijama

Ponekad outfiti mogu izgledati dosadno i nemaštovito zbog njihovog klasičnog i već viđenog načina stilizovanja, ali ako na primjer košulju opušteno izvadite iz hlača te preko nje prebacite glomazni kardigan, neočekivane linije i proporcije vašu kombinaciju mogu učiniti mnogo intrigantnijom i vizualno zanimljivijom.

6. Metalik detalji

Posegnite za komadima koji na sebi imaju srebrne ili zlatne detalje poput zanimljive dugmadi, patentnih zatvarača ili drugih detalja koji mogu skrenuti pažnju i zamijeniti ulogu nakita.

7. Održavajte sjaj kožnih cipela

Ukoliko pogled na vaše cipele ostavlja utisak kao da ne držite do njih, vrijeme je da ispravite to. Održavanje sjaja na cipelama, ali i njihovog cjelokupnog stanja, ostaviće utisak da posjedujete oko za detalje koje misli na važnost i najmanje sitnice prilikom slaganja vaših odjevnih kombinacija.

8. Prebacite kaput preko ramena

Ležerna kombinacija poput obične majice kratkih rukava i farmerica može dobiti luksuzniji štih ukoliko je odlučite zakružiti balonerom kojeg ćete, poput pravih svjetskih fashionistica, elegantno prebaciti preko ramena.

Izvor: Zadovoljna.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/osam-nacina-da-vasa-odjeca-izgleda-skuplje/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot