Ne idite ljuti u krevet: I to ne zbog romantike

Objavljeno: 25. 9. 2017 u 10:32h

Savjet da ne idemo u krevet ljuti ne važi samo za one koji su u vezi.

Već znate da “nikad ne bi trebalo da odete na spavanje ljuti na partnera”, ali to u stvari nema mnogo veze sa vašim odnosom, niti ćete se voljeti manje ako se ne pomirite prije spavanja.

Stvar je u tome što kad odemo ljuti u krevet – ne možemo lijepo da se naspavamo.

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da osobe koje generalno imaju problema sa kontrolom bijesa, oni koji su nervozni i svadljivi u prosjeku znatno lošije spavaju od ljudi koji su po prirodi staloženi i miroljubivi.

Istraživanje naučnika sa Univertiteta Ajove pokazalo je da nas kad odemo ljuti u krevet bijes i frustracija sprečavaju da zaspimo, pošto nam se u takvim situacijama podigne pritisak i ubrza rad srce – dešava se, dakle, sve suprotno od onoga što nam je neophodno da bismo mirno spavali, prenosi “Dejli mejl”.

Jedina gora stvar koju možete sebi da priredite od toga da odete ljuti u krevet je da budete ljuti ali da to držite u sebi. U oba slučaja, izvijesno je da ćete spavati lošije, ali ako čak niste ni stavili do znanja onome ko vas je razbjesnio da vas je razbjesnio, veća je vjerovatnoća da nećete oka sklopiti.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ne-idite-ljuti-u-krevet-i-to-ne-zbog-romantike/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot