Budućnost pametnih telefona: Apple predstavio iPhone X!

Objavljeno: 13. 9. 2017 u 14:25h

Nakon nekoliko riječi o novinama u prodaji, prisutni u Sali “Stiv Džobs” konačno su dobili prvi uvod u nove Apple proizvode. Riječ je o novom Apple Watch-u.

Iz kompanije kažu da je njihov pametni sat trenutno najprodavaniji u svijetu, iako se prošle godine nalazio na drugom mjestu.

Prikazan je video u kom ispitanici opisuju kako im je Apple Watch pomogao da budu aktivniji.

“Hvala vam što ste stvorili nešto što ne čini da se osjećam starom”, kaže jedna žena u spotu.

Nakon toga, na scenu je izašao Džef Vilijams, čovek koji se nalazi na čelu Apple Watch projekta.

Džef je objasnio da će Apple Watch ubuduće davati detaljnije informacije o otkucajima srca korisnika i da će detektovati svaki skok pulsa, koji nije posljedica pojačane fizičke aktivnosti.

Novi Apple gedžet moći će da prepozna i nepravilne otkucaje.

“Ovo je bila naša vizija od početka. Da idete na trčanje, a da ostanete povezani. Možete da ostavite svoj telefon i odete na plažu. Možete da primite važan poziv samo uz pomoć sata i to preko istog broja na kom je vaš iPhone”, rekao je Džef.

Riječ je o tome da će novi pametni sat sada imati funkciju mobilnog telefona. Iako spolja izgleda gotovo identično kao stari model, njegov ekran se ponaša kao antena.

A onda je uslijedilo ono što svi nestrpljivo čekaju – predstavljen je novi iPhone 8 i iPhone 8 Plus – s ekranima dijagonale 4,7 i 5,5 inča.

Novi iPhone 8 ima staklenu poleđinu, glasnije zvučnike, a ekran ima True Tone tehnologiju.

Telefon pokreće novi čip – A11 Bionic, koji je “25 odsto brži od A10”.

Ovo je prvi telefon dizajniran za proširenu stvarnost.

Na bini je Phill Schiller koji užurbano govori o svim opcijama i novitetima koji donose novi modeli iPhonea – otporni na vodu i prašinu, još bolji ekrani, stereo zvučnici, najsnažniji procesor ikada u pametnim telefonima – A11 bionic čip sa 6 jezgri, puno brži u odnosu na prethodni model te ima 30 posto bržu grafiku u odnosu na prošli model.

Kamere dolaze s novim 12MP senzorom s 83 posto više svjetla, koji je energetski djelotvorniji. Osmica ima optičku stabilizaciju slike, dok model 8 Plus ima dvije kamere, kao i na iPhoneu 7 Plus. Schiller je veliki naglasak stavio na kvalitetu kamera, jedva čekamo vidjeti prve fotografije snimljene ovim kamerama.

Glasine su bile istinite: Novi modeli iPhonea moći će se puniti bežično.

Oba modela u prodaji će se pojaviti od 22. septembra u određenim zemljama te će biti dostupni u verzijama sa 64 i 256 GB memorije.

Predstavljen iPhone X (deset), Cook kaže da je to budućnost pametnih telefona.

https://youtu.be/mW6hFttt_KE

Novi iPhone ima, kao što se očekivalo, OLED ekran od ugla do ugla, dijagonala od 5,8 inča rezolucije 2436×1125 piksela, u Appleu ga nazivaju super Retina ekranom, ima podršku za HDR i 3D Touch.

Nema više Touch ID-a – umjesto dodira po Home tipku, dovoljno je potez prstom s dna ekrana prema gore.

Otključavanje telefona putem Face ID-a, tj. prepoznavanjem lica (korisnik mora imati otvorene oči i gleadati u ekran), a Phil Schiller kaže da je tehnologija u potpunosti sigurna. Face ID radi i s Apple Payom i drugim aplikacijama.

Na bini je Craig Federighi koji demonstrira mogućnosti novog iPhonea za kojeg kaže kako je ovo “telefon o kojem smo sanjali”.

Dvije 12MP kamere na zadnjem dijelu telefona – veći i brži senzori, dvostruka optička stabilizacija, snimljene fotografije izgledaju odlično.

Baterija traje dva sata duže u odnosu na iPhone 7 i takođe se može puniti bežično.

iPhone X bit će dostupan u dvije verzije, 64 i 256 GB, a cijena će iznositi najavljivanih 999 dolara za 64GB model.

Izvor: b92.net / dnevnik.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/buducnost-pametnih-telefona-apple-predstavio-iphone-x/||claudebot