Kako da vam telefon što duže traje

Objavljeno: 7. 8. 2017 u 16:46h

Iako su daleko napredniji od prvih modela, pametni telefoni su i dalje osjetljivi elektronski uređaji kojima treba pažljivo rukovati.

Telefon će vam potrajati duže, ako se pridržavate ovih nekoliko savjeta.

Nemojte puniti bateriju do kraja

Nema potrebe da bateriju pametnog telefona stalno držite potpuno napunjenom. Bolje ju je držati na oko 80 odsto i povremeno dopunjavati.

Dopunjavajte pametni telefon kad god možete

Ovo pravilo se nadovezuje na prethodno. Radićete neko vrijeme? Planirate da gledate film ili igrate igru na mobilnom telefonu? Ne čekajte da baterija sasvim iscuri već ga uštekajte u struju odmah.

Izbjegavajte pregrijavanje

Visoke temperature su vrlo štetne po baterije i elektronske komponente u vašem pametnom telefonu. Zato ih ne ostavljajte na suncu i u blizini grejnih tijela poput radijatora i šporeta, a dok ih koristite u zatvorenom prostoru ili punite, izvadite ih iz zaštitnih futrola.

Izvor: tportal.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kako-da-vam-telefon-sto-duze-traje/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot