Cimet, osim što je zdrav, posvjetljuje kosu do čak 3 nijanse

Objavljeno: 30. 7. 2017 u 16:10h

Cimet nije samo aromatičan začin, to je i bezbjedna alternativa sredstvima za izbjeljivanje kose. On, ne samo da će pomoći da posvijetlite svoju kosu, nego će je učiniti sjajnom, mekom i svilenkastom na dodir. I miris kose će biti nevjerovatan!

Kod korištenja maske za kosu sa cimetom, možete postići ne samo željeni efekat, nego ćete ojačati folikule dlake i ubrzati rast kose. Sve je to zbog činjenice da je cimet – jedinstveni proizvod sa bogatim svojstvima, naročito vitaminima i antioksidansima.

Najbolji efekat se postiže kod posvjetljivanja svijetlosmeđe kose – jednim tretmanom boja kose se mijenja za 2-3 nijanse. Brinete moraju biti strpljive i ponoviti proceduru nekoliko puta. Dešava se i da ne bude rezultata, sve zavisi od strukture i boje kose. Ali, u svakom slučaju, pokušaj ne košta. Poslije maske sa cimetom, kosa će zagarantovano dobiti mekoću, svilenkastu teksturu i biće revitalizovana.

Za pripremu ove maske biće vam potrebno:

  • 3 supene kašike meda
  • 3 supene kašike cimeta
  • 5-6 supenih kašika balzama za kosu

Količina ovih sastojaka prilagođena je za jednu upotrebu za dužu kosu. Za kosu srednje dužine (do ramena), količinu sastojaka prepolovite. U staklenoj ili plastičnoj posudi pomiješajte med i cimet. Miješajte polako, da se dobro sjedine.

Kad se smjesa ujednači, dodajte svoj balzam (regenerator) za kosu. Ponovo sve dobro promiješajte. Sada je ova smjesa spremna za nanošenje. Operite kosu na uobičajeni način. Kad se kosa prosuši, počešljajte je širokim češljem i podijelite je na pramenove.

Nanesite braon smjesu na kosu četkom za farbanje kose, pokušavajući temeljno ofarbati svaki pramen. Ako vam je zgodno, možete smjesu nanositi i rukama utrljavajući je. Vodite računa, da je ne nanesete na lice, jer može izazvati blago crvenilo i iritaciju. Takođe, nemojte utrljavati smjesu u kožu glave. Kada ste nanijeli masku, kosu podignite i umotajte u malu punđu. Stavite najlonsku kesu i peškir. Držite peškir 30 minuta, poslije ga skinite, jer je nepotrebno dalje zagrijavanje kose. Ostavite samo najlonsku kesu još 4-5 sati. Nakon toga temeljno isperite kosu toplom vodom.

Rezultat: Vaša kosa će postati svjetlija za 1-3 nijanse.

Ako želite više posvijetliti kosu, ponavljajte tretman nekoliko puta. Ova maska će naročito prijati osobama sa masnom kosom. Ako imate suhu kosu, u masku slobodno dodajte 1 kašiku maslinovog ulja.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/cimet-osim-sto-je-zdrav-posvjetljuje-kosu-do-cak-3-nijanse/||claudebot