Microsoft “ubija” Paint poslije 32 godine njegovog postojanja

Objavljeno: 25. 7. 2017 u 10:30h

Microsoft sprema novo ažuriranje Windows 10 sistema pod imenom Autumn Creators Update sa mnoštvom novih opcija. Međutim, jedan od najdugovječnijih Windows dodataka prestaće da postoji – Microsoft Paint.

Prvi put je objavljen uz prvu verziju Windows 1.0 1985. i bio je jedan od prvih grafičkih editora koji su koristili milioni ljudi.

U početku je bio postojao kao jednobitna crno-bijela licencirana verzija ZSoft-ovog PC Paintbrush-a, a tek je uz Windows 98 mogao da pravi slike u JPEG formatu.

Uz novu verziju Windows 10 dolaziće Paint 3D, koji ima i opcije za stvaranje 3D slika i koji nema ništa slično sa starim Paint-om.

Iako nikad nije bio naročito napredan, uvijek ste mogli da ga iskoristite da nešto naškrabate ili da obavite brz cut/paste.

Microsoft još nije potvrdio da će ukloniti dugovječnu aplikaciju, ali djeluje da su mu sada definitivno dani odbrojani.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/microsoft-ubija-paint-poslije-32-godine-njegovog-postojanja/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot