Kako produžiti trajanje baterije na iPhoneu?

Objavljeno: 22. 7. 2017 u 14:02h

Trik za koji se mislio kako funkcioniše u stvari bi mogao skratiti životni vijek baterije u Appleovom pametnom telefonu. Šta vam je činiti?

Appleov šef razvoja softvera Craig Federighi nedavno je odgovorom na pitanje upućeno e-poštom glavnom direktoru Timu Cooku opovrgnuo rašireno vjerovanje o tome kako je moguće uštedjeti bateriju gašenjem aplikacija koje ne koristite.

U stvari, stalno gašenje i pokretanje aplikacija može skratiti radni vijek baterije iPhonea. Za mjerom prisilnog gašenja trebali posegnuti jedino kad se aplikacija smrzne ili na neki drugi način blokira, piše Mental Floss.

Šta onda možete preduzeti kako bi uštedjeli energiju i manje opteretili bateriju u Appleovom pametnom telefonu?

Pa, recimo, uključiti airmode – način rada kad se nađete u području s lošim signalom. Tako onemogućujete uzaludnu potragu za vezom koja cijedi bateriju.

Takođe, možete uključiti režim rada Low Power kad je baterija na 20 posto kapaciteta. To bi, navodno, trebalo održati smartfon na životu dodatna tri sata.

Korisno bi moglo biti i obrisati Facebookovu i druge zahtjevne aplikacije, pa preći na njihova web ili lakša izdanja, kao i uključiti automatsko prilagođavanje jačine osvjetljenja zaslona uslovima u okolini.

Izvor: tportal.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kako-produziti-trajanje-baterije-na-iphoneu/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot