Kako uspješno prekriti opekotine od sunca na licu?

Objavljeno: 12. 7. 2017 u 15:03h

Niko ne želi na fotografijama s ljetovanja biti crven kao rak, ali nezgode se događaju, čak i kod onih koji se redovito mažu kremom sa zaštitnim faktorom. Osim što izgleda ružno, “izgorjelo” lice i peče te ga nije ugodno dirati, a pogotovo šminkati. 

Ako ste to i probali, vjerovatno niste uspjele make-upom prekriti crvenilo, jer niste imale prave proizvode.

Da biste šminkom zamaskirale opekline, trebaju vam tri stvari: dobra hidratantna krema s Aloe Verom, zeleni korektor i mineralni puder.

Opekotine  prvo treba umiriti sastojcima koji rashlađuju, a to možete učiniti sa kremom od Aloe Veroe.

Ona će najbolje obnoviti dehidriranu i suhu kožu te stvoriti savršenu podlogu za šminku. Zatim koristite zelenim korektorom i nanesite ga na najcrvenija mjesta na licu, a svoju make-up rutinu završite nanošenjem mineralnog pudera, sa sastojcima koji neće dodatno oštetiti kožu.

Nakon toga slobodno možete nanijeti i bronzer, highlighter te druge make-up proizvode koje koristite, jer će prethodni proizvodi na licu napraviti zaštitni sloj te niko neće ni znati da se iza šminke skrivaju opekline.

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kako-uspjesno-prekriti-opekotine-od-sunca-na-licu/||claudebot