Da li ste ih imali? Ovo su tri neobične posljedice seksa

Objavljeno: 6. 7. 2017 u 11:26h

Nakon orgazma, tijelo se suočava sa mnogim promjenama.

Mnoge osobe nakon što dožive orgazam počinju da primjećuju iznenađujuće promjene na svom tijelu.

Većina njih se smatra sasvim normalnim, ali kod neupućenih mogu stvoriti konfuziju.

U nastavku vam otkrivamo tri neobične posljedice seksa:

Čulo mirisa je izoštreno

Zahvaljujući hormonu prolaktinu, koji tijelo oslobađa nakon orgazma, vaše čulo mirisa može biti izoštrenije. To je potvrdila i publikacija Biological Psychology, objavivši rezultate u kojima je jasno istaknuto da je količina prolaktina u telu nakon seksa ili masturbacije do 400 odsto veća od uobičajene. Tada je i čulo mirisa osjetljivije.

Melanholija

U jednom istraživanju učestvovalo je 230 ispitanika, koji su odgovarali na pitanja o seksualnim aktivnostima, kao i o osjećanjima koja se javljaju nakon završenog čina. Tada je utvrđeno da čak 46 odsto žena bar jednom u životu doživi simptome melanholije, koja se javlja poslije seksa. Rezultati su pokazali i da je oko pet procenata žena osjetilo melanholiju bar jednom mjesečno.

Amnezija

Amnezija jeste gubitak pamćenja, ali ne bi trebalo da vas toliko brine jer je ovaj oblik samo privremen i ne ponavlja se, a traje najviše nekoliko sati. Amnezija se tokom seksa javlja zbog lošeg snabdijevanja mozga kiseonikom. Najviše pogađa žene u pedesetim godinama, a veoma je rijetka – od 100.000 ljudi, samo tri do pet ljudi godišnje je doživi.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/da-li-ste-ih-imali-ovo-su-tri-neobicne-posljedice-seksa/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])