Šta muškarci vole kod žena više od dobrog izgleda?

Objavljeno: 15. 6. 2017 u 11:20h

Stvari koje muškarci vole na ženama često nemaju nikakve veze s izgledom, osim ako nije riječ o običnom ženskarošu, a on vam valjda nije niti cilj u životu.

Iako svi mi prvo primijetimo izgled, želimo li se skrasiti s nekim, važnije su nam neke druge osobine i kvalitete. Isto vrijedi i za muški spol.

Svaki muškarac želi ženu koja….

Zna slušati

Većina muškaraca kraj sebe želi imati ženu koja će ih znati poslušati i razgovarati s njima, a ne im samo stalno održavati  lekcije tipa ‘rekla sam ti…’. Svaki muškarac voli ženu koja će sjesti s njim i poslušati ga kad mu je teško ili kad želi nešto reći. To im je dokaza da nam je stalo do njih. To znači da bi žena trebala i biti strpljiva jer svi mi jako dobro znamo da je muškarcima potrebno određeno vrijeme da bi procesirali vlastite probleme. Tek će nakon što dobro i na miru razmisle o određenom problemu, moći o njemu s nama razgovarati.

Spontana je

Prepustiti se životu i jednostavno uživati u njemu nešto je što nedostaje mnogim ženama, a oni bi voljeli da smo mi malo spontanije. Stoga idući put kad ste s partnerom, probajte se opustiti i jednostavno uživati u trenutku, umjesto da brinete o milijun nebitnih sitnica. Nije lako, jer nama ženama mozak radi sto na sat, no to je nešto na čemu bismo trebale poraditi.

Ima ispunjen život

Žene koje uživaju u svom životu muškarcima su najprivlačnije. Dakle, ako ste single nemojte očajavati jer oni na kilometre mogu nanjušiti očajnu ženu. Umjesto toga, uživajte u svom životu i vezi koju imate sami sa sobom. Najprije morate zavoljeti sami sebi i vlastiti život, želite li imati kraj sebe nekoga tko će vas voljeti i cijeniti.

Dakle, ne morate biti iznimno lijepi, imati super posao i impresivan životopis da biste zadivili muškarca. Dovoljno je samo da budete sretna, pozitivna i ispunjena osoba koja zna cijeniti male stvari i koja prihvaća samu sebe takvu kakva je.

Zna kuvati i uživati u hrani

Unatoč uvriježenom mišljenju kako muškarci vole mršavice, njih zapravo odbijaju žene koje su opsjednute zdravom hranom i brojanjem svake kalorije. Oni žele ženu koja će ih znati nasmijati i koja će zajedno s njim uživati u hrani.
Također, vole i žene koje znaju kuvati ili koje će biti spremne naučiti kuvati zbog njih. Iako je riječ o zastarjeloj i tradicionalnoj vrijednosti, njihov mozak naprosto tako funkcionira.

Prirodna je

Kad je u pitanju žena s kojom se žele skrasiti za ostatak života ili pak imati dugoročan odnos, prirodnost je jedna od kvaliteta koje muškarci iznimno cijene. Muškarac želi djevojku koja neće praviti dramu oko bezazlenih sitnica, koja se zna smijati na vlastiti račun i koja se neće sramiti pred njega stati bez imalo šminke u najobičnijoj trenirci.

Spremna je na kompromis

Spremnost na kompromis je jedan od najvažniji preduvjeta za uspješnost svake veze. Riječ je o kvaliteti koja je jednako bitna i ženama i muškarcima. Svaki će se muškarac osjećati bolje ako zna da kraj sebe ima djevojku ili ženu koja je spremna s njim pregovarati i potruditi se da zajednički dođu do rješenja koje će im oboma odgovarati.

Brižna je

Sasvim je jasno da oni obožavaju žene koje će brinuti o njima i pokazati im koliko im je stalo. Dakle, skuvajte mu ručak, brinite o njemu kad je bolestan, iznenadite ga pokoji put, poslušajte njegove probleme ili pronađite neke druge načine na koje ćete mu pokazati koliko vam je stalo do njega jer upravo je to jedna od kvaliteta koju oni najviše cijene.

Brine o sebi

Iako se ponekad žale na to da previše novaca trošimo na modne krpice i skupocjene kozmetičke preparate, oni potajno zapravo vole činjenicu da brinemo o sebi i svom izgledu.

Zabavna je

Smisao za humor takođe je jedna od kvaliteta koje muškarci iznimno vole jer svi mi želimo kraj sebe imati osobu koja će nas znati nasmijati, zar ne?

Izvor: zena.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/sta-muskarci-vole-kod-zena-vise-od-dobrog-izgleda/||claudebot