Ovo je iOS 11: Najbolji mobilni sistem na svijetu (Foto)

Objavljeno: 6. 6. 2017 u 13:03h

To kaže Tim Kuk, korisnici iPhone, iPad i iPod uređaja se slažu, a evo šta donosi nova verzija iOS-a!

Naravno, počelo je vrijeđanjem Android-a i spominjanjem grozne fragmentacije, što je istina, nažalost po Android korisnike. I predstavljen je iOS 11. Tim Kuk je naveo da je to najrazvijeniji, najbrži i funkcijama najbogatiji operativni sistem na svetu među mobilnim uređajima svih kategorija.

iMessages

Prva stanica unapređenja donosi lakšu kontrolu iMessages aplikacije, koja će omiljene opcije staviti odmah na početak ekrana. Dodata je opcija automatske sinhronizacije poruka na svim iOS, Mac i Apple sistemima, preko iCloud opcije.

Apple Pay

Omogućeno slanje novca, poboljšana je bezbjednost, dodate su nove opcije. Apple Pay je integrisan i u iMessages za kupovinu stikera, recimo.

Siri

Dostupna je na 21 jeziku u 36 zemalja i mjesečno je korišćena najviše od svih asistenata na svijetu. Dobija akcentovanje, novi tip glasa, vjerovali ili ne muški, opciju za automatsko prevođenje, automatsko prebacivanje s jezika na jezik i vizuelni prikaz.

Siri razumije interese vlasnika, kontekst, predviđa korisnikove akcije i integrisana je još dublje u iOS operativni sistem. Ona će sad predlagati gdje da idete, kome da se javite, šta da gledate na TV-u i slično. Sinhronizuje se kroz sve povezane korisnikove uređaje, ali ostaje enkriptovana.

Siri uči nove reči putem veb stranica koje posjećujete i automatski ubacuje nedostajuće riječi u biblioteku riječnika.

Kamera

Novi HEVC format omogućava do dva puta bolju kompresiju videa i fotografija, štedeći tako prostor, ali ne i kvalitet snimljenog materijala. Poboljšano je portretisanje, posebno u slabom osvjetljenju. Memories odjeljak u okviru Photos aplikacije sad ima mašinsko učenje koje omogućava bolje grupisanje slika, lakše djeljenje i bolju optimizaciju biblioteke.

Kontrolni centar

Poboljšan tako da se lako koristi jednom rukom, podržava klizače, kao i 3D Touch, koji omogućava da opcija koju želite da kontrolišete „iskoči“ s liste i prikaže više mogućnosti za kontrolisanje dodatnih opcija. Lock Screen sadrži redizajnirane notifikacije i nove vrste obavještenja.

Live Photos

Apple je iskopirao Instagram, Boomerang i dodao opcije koje se već odavno koriste u tim aplikacijama. Takođe, tu je opcija da izaberete omiljeni ili najbolji kadar iz videa, snimite ga kao sliku i kasnije podijelite.

Maps

Apple uvodi „offline“ mape dijelova svijeta, kao i poznatih ili važnih građevina – turističke atrakcije, aerodromi i slično. Navigacija je poboljšana, naravno, ali zvijezda večeri bila je „Do not disturb“ opcija, koja će korisnika upozoriti samo na izuzetno važne notifikacije, kako ne bi sklanjao pogled s puta.

Home Kit

Redizajnirana aplikacija za upravljanje kućnim uređajima dobila je novi interfejs, ali i opciju da kontroliše muzičke zvučnike preko Bluetooth ili Wi-Fi veze.

Proširena realnost – AR

Apple je za iOS uređaje dodao opciju da prepoznaje objekte oko korisnika, skenira ih i upravlja sadržajima koji se prikažu na ekranu pomoću dodira. Recimo, slika Lego kocki omogućiće da rastavite napravljenu figuru i vidite kockicu po kockicu. Takođe, Pokemon GO izgleda mnogo prirodnije i fluidnije uz iOS AR komponentu.

Uređaji koji će dobiti iOS 11 su:

  • iPhone 5S, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7 i 7 Plus
  • iPad Air i Air 2, iPad Mini 2, 3 i 4, peta iPad generacija i svi iPad Pro uređaji
  • Šesta generacija iPod uređaja.

Ovo je zvanična lista koja se neće mijenjati i objavio ju je Apple. iOS ka korisnicima kreće na jesen, vjerovatno sa premijerom iPhone 7S i iPhone 7S Plus telefona.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ovo-je-ios-11-najbolji-mobilni-sistem-na-svijetu-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot