Pet savjeta za brigu o ljubimcima tokom ljetnjih vrućina

Objavljeno: 5. 6. 2017 u 12:22h

Toplo vrijeme predstavlja pravi izazov za životinje. Iako, možda, one egzotičnije mogu u potpunosti da se osjećaju kao “na svom terenu”, oni najčešći kućni ljubimci mogu na velikim vrućinama da se osjećaju baš kao i njihovi vlasnici.

Ovih pet savjeta pomoći će vlasnicima kuca i maca da manje brinu o zdravlju njihovih ljubimaca tokom vrelih ljetnjih mjeseci.

Poštujte vrućinu

Postarajte se da vaše kuce i mace, tokom ljetnjih mjeseci, uvijek imaju pristup dovoljnoj količini svježe hladne vode i ne dozvolite im da sami izlaze napolje tokom najvrelijih dijelova dana.

Pazite na insekte

Jedan od čestih ljetnjih problema kućnih ljubimaca su krpelji i drugi insekti. Ukoliko biljke u dvorištu prskate zaštitnim sredstvima protiv insekata, znajte da ona mogu da budu veoma opasna za životinje. Najbolje rješenje ja da u dijelu dvorišta u kome ljbimci najviše borave i igraju se redovno šišate travu, čime ćete smanjiti prisustvo insekata i mogućnost da dođu u dodir sa vašim ljubimcem.

Čuvajte se antifriza

U ljetnjim mesecima, dešava se da antifriz curi iz automobila kada se pregriju. Njegov sladunjav ukus je privlačan za pse i mačke, ali može biti smrtonosam ukoliko ga progutaju. Obratite pažnju na barice ispod automobila.

Opekotine od sunca

Neki kućni ljubimci, pogotovo oni koji imaju tanku dlaku u ružičastu kožu mogu biti podložni opekotinama od sunca. Konsultujte veterinara po pitanju toga da li je potrebno da vaš ljubimac tokom vrelih sunčanih dana koristi zaštitnu kremu.

Bezbjednost u vodi

Uvijek obraćajte pažnju na vašeg ljubimca kada je u vodi. Čak i najbolji plivači među njima mogu da se nađu u nevolji u situacijama kada ne mogu da nađu povoljno mjesto za izlazak iz vode, ili se zapletu u rastinje ili konopce. Ukoliko vašu kucu vodite na čamac, na moru ili rijeci, možda nje loše da mu prije toga obučete plutajući prsluk za pse.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/pet-savjeta-za-brigu-o-ljubimcima-tokom-ljetnjih-vrucina/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot