Očistite kuću pomoću medicinskog alkohola

Objavljeno: 23. 5. 2017 u 16:26h

U većini domova na jednoj polici ima mjesto koje je rezervisano za bočicu medicinskog alkohola.

Najčešća upotreba medicinskog alkohola je za dezinfekciju povredaili rane. Međutim, to nije jedini način na koji se on može upotrijebiti.

Donosimo vam pet drugih i jednako korisnih upotreba medicinskog alkohola unutar doma

Uklanja lak za kosu sa ogledala

Kada koristite lak za kosu postoje šanse da ćete zašpricati i ogledalo. U tom slučaju dovoljno je da samo prebrišete alkoholom ljepljive tragove kapljica laka za kosu i ogledalo će ponovno izgledati blistavo.

Čisti venecijanere

Medicinski alkohol odlično čisti venecijanere te vam ovo čišćenje neće oduzeti previše vremena. Sve što trebate je omotati plosnati predmet s tkaninom te je osigurati s gumicom tako da može stati između svakog sjenila. Tkaninu zatim samo umočite u alkohol i možete početi s čišćenjem..

Skida mrlje od tinte

U slučaju da ste zaprljali komad odjeće s tintom sve što treba je na nekoliko minuta namočiti taj dio odjevnog predmeta u medicinskog alkoholu. Potom tu odjeću normalno stavite na pranje u mašinu za pranje veša.

Čisti kupatilo

Za čišćenje površina u kupatilu rađenih od kroma dovoljan vam je medicinski alkohol. Iz bočice izlijte tekućinu na tkaninu ili krpa koja dobro upija te time trljajte slavine, glavu od tuša i ostale predmete od kroma. Ne morate čak ni ispirati jer će alkohol ispariti. Osim što će krom biti blistav, ovaj način čišćenja ubija i mikrobe.

Odstranjuje miris bijelog luka

Kada pripremate jelo čiji recept zahtjeva korištenje bijelog luka neizbježno da će vam se taj miris uvući u kožu. Samo pranje ruku vodom i sapunom neće biti od velike pomoći. Umjesto toga prvo nasipajte medicinski alkohol u ruke te ih protrljajte, a tek onda operite ruke toplom vodom i sapunom.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ocistite-kucu-pomocu-medicinskog-alkohola/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot