Muška navika koja žene dovodi na rub živaca

Objavljeno: 23. 5. 2017 u 15:11h

Postoji jedna muška navika koja žene stvarno dovodi do ludila. Koliko ste puta doživjeli scenu opisanu u nastavku? S partnerom ste se zaputili na neku destinaciju i njemu prepustili volan.

U jednom trenutku oboje shvaćate da ste se izgubili. Dok je vama u potpunosti jasno da trebate stati i pitati za pravi smjer, vaš partner ni ne pomišlja na to nego vozi dalje iako zapravo nema pojma kamo ide što vas samo još više udaljava od željene destinacije.

Upravo ova muška navika odbijanja traženja pomoći u takvim situacijama žene dovodi do ludila. Jeste li se ikada zapitali zbog čega su toliko tvrdoglavi da bi zatražili nečiju pomoć?

Nauka ima objašnjenje za njihovu naviku. Istraživanje koje su zajedno proveli Kalifornijski tehnološki institut, sveučilište Western i laboratorij ZRT pokazalo je da muškarci slijepo slijede svoje instinkte i vrlo rijetko ih preispituju.

Muškarcima je u opisanim situacijama zbog povećane razine testosterona smanjena sposobnost kognitivne refleksije pa se ne oslanjaju na razum nego na instinkte koji su često pogrešni.

Testosteron takođe povećava njihov osjećaj samouvjerenosti što ih također ometa u tome da realno prosude određenu situaciju.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/muska-navika-koja-zene-dovodi-na-rub-zivaca/||claudebot