Grčke plaže i rate mamac za putnike

Objavljeno: 19. 5. 2017 u 14:01h

Rezervacije aranžmana za ljetovanje u turističkim agencijama u Republici Srpskoj u punom su jeku, a domaći turisti najčešće biraju da uživaju na plažama Grčke i Crne Gore, mahom na odgođeno plaćanje.

Kako se bliži vrijeme godišnjih odmora, sve je više onih koji planiraju ljetovanje, a u turističkim agencijama ističu da od početka maja rade punom parom i navode da bi, ako je suditi prema prvim interesovanjima, ove godine moglo biti znatno više prodatih aranžmana.

“S rezervacijama smo počeli u januaru, ali maj je donio novi talas interesovanja i top destinacija je Grčka, koja uzima primat. Poslije grčkih plaža najpopularnije su one u Crnoj Gori i Hrvatskoj, a sve je više Banjalučana koji biraju Italiju i Španiju, gdje su cijene aranžmana u prosjeku od 800 do 900 evra”, kaže agent prodaje u turističkoj agenciji “Unis turs” iz Banjaluke Jelena Šobot.

Ona ističe da mnogi odmor otplaćuju na rate, navodeći da na kredit ljetuju i oni sa dubljim džepom.

“Klijenti mogu otplaćivati ljetovanje na rate do decembra, a na odgođeno plaćanje se odlučuju i oni sa manjom ili većom platežnom moći jer na taj način mogu birati i destinacije koje koštaju i po nekoliko hiljada maraka”, kaže Šobotova i dodaje da je najjeftinija Crna Gora gdje se cijena hotelskog smještaja po danu kreće oko 35 evra po osobi.

Slična situacija je i u turističkoj agenciji “Frend travel” iz Trebinja koja je najviše aranžmana takođe prodala za Crnogorsko primorje i Grčku.

“Cijena aranžmana za Grčku je od 470 KM pa naviše. U ponudi imamo i daleke destinacije, ali zbog velikih cijena nema zainteresovanih”, rekli su u “Frend travelu”.

Za razliku od Trebinjaca, Dobojlije se odlučuju za ljetovanje na dalekim destinacijama, a najprimamljiviji im je Dubai.

“Cijene za Dubai se kreću oko 500 evra po osobi za sedam dana bez vize i takse, ali top destinacije su Grčka i Crna Gora, dok za Hrvatsku, zbog visokih cijena, ima malo interesovanja”, kaže referent prodaje u agenciji “Istra turs” u Doboju Mirjana Mirosavljević.

Hrvatska nije aktuelna ni Sembercima, koji se uprkos slaboj bezbjednosti sve više odlučuju da ljetuju u Egiptu i Turskoj.

“Egipat postaje ponovo aktuelan, a polako se budi i interesovanje za Tursku i već ima uplaćenih rezervacija za razliku od prethodnih godina. Inače, tražnja za ljetnim aranžmanima ove godine je bolja nego lani”, rekli su u agenciji “Semberija turist” u Bijeljini i dodali da je praksa da im klijenti uplate 40 odsto novca prije rezervacije, a preostali dio u nekoliko rata.

Savjeti za jeftinije ljetovanje

  • izbjegavajte vrhunac sezone
  • saznajte sve o “last minute” ponudama
  • iako su na putovanju sigurnije kartice, plaćajte kešom jer nema provizija
  • prije odlaska na put provjerite cijene hrane i pića

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/grcke-plaze-i-rate-mamac-za-putnike/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot