Boho frizure koje prizivaju ljeto (Foto)

Objavljeno: 21. 4. 2017 u 14:37h

Proljeće i ljeto uvijek nas vraćaju romantičnom i ležernom boemskom stilu.

Dok duge haljine ukrašene cvjetnim motivima, prozračna čipka i redovi resica unose svu raskoš boemskog stila u naše ormare, osunčani ten naglašen je jednostavnim i prirodnim make up-om s nježnim nijansama rozih i koraljnim tonova na usnama i obrazima. Suprotno jednostavnosti u kozmetičkoj torbici, beauty trendovi inspirisani boemskim stilom u kosu unose razigranost pletenica i blagih uvojaka.

Blagi i zamršeni uvojci ujedno su najjednostavnija i ultimativna boemska frizura omiljena za proljetnih i ljetnih dana. Ako je vaša kosa prirodno kovrdžava ili valovita jedino što će vam trebati je malo spreja s morskom soli koji će joj dati dodatni volumen i teksturu, dok će oni čija je kosa ravna jednaki izgled postići uvijanjem kose peglom za kosu ili figarom i nanošenjam suhog šampona kako bi stvoreni valovi bili postojani, a kosa zadržala volumen. Osim kao jednostavna i opuštena frizura, blagi uvojci početak su mnogih romantičnih frizura inspirisanih boemskim stilom kao neuredne punđe u koju ćete skupiti cijelu kosu ili tek dio nje.

Uz kovrdže koje podsjećaju na nemirne morske valove, pletenice su još jedna frizura koju uvijek povezujemo s proljetnim i ljetnim mjesecima i boemskim trendovima u kosi. Od jednostavnih i opuštenih, tankih prošaranih kroz valovitu kosu ili isprepletenih u skupljenim frizurama do onih oko glave i riblje kosti, pletenicu u kosu unose razigranost, teksturu i hijladu različitih frizura idealnih za proljetne i ljetna dane, bez obzira nalazili se na plaži ili na vjenčanju čija nam se sezona uskoro približava. Iako će svaka od frizura izgledati odlično bez dodatnih ukrasa za kosu, ukosnice ukrašene cvijećem i cvjetni vjenčići oko glave dodatno će istaknuti raskoš boemske kose. U nastavku vam donosimo nekoliko inspirativnih frizura koje ćete lako ponoviti kod kuće i njima prizvati sunčane dane i tople ljetne večeri.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/boho-frizure-koje-prizivaju-ljeto-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot