Bukirali ljetovanja još zimus

Objavljeno: 12. 4. 2017 u 10:12h

Bukiranje ljetovanja za predstojeću sezonu traje još od novembra prošle godine, a zainteresovanost građana je takva da se za neke destinacije već sada ne mogu naći slobodni hoteli u jeku sezone.

Ovo je izjavio Dario Nikšić, menadžer prodaje u turističkoj agenciji “Adriaticaline”, navodeći da ne može da nađe slobodan termin u julu za Španiju.

“Najveće interesovanje za bukiranje termina vlada u januaru, februaru i martu jer ljudi koji znaju kad idu na odmor tada mogu dobiti jeftinije aranžmane i do 40 odsto. U tom periodu mogu i birati slobodne termine”, kazao je Nikšić.

On je naveo da su i ove godine najtraženije Grčka i Hrvatska, iako su obje zemlje skuplje desetak odsto s aranžmanima nego prošle godine.

“Zbog problema u Tunisu, Turskoj i Egiptu, ostale zemlje na Mediteranu su poskupjele. Jedan dan u Hrvatskoj prosječno košta oko 70 evra, a slično je i u Grčkoj, dok je na ostrvima nešto skuplje. Na primjer, na Rodosu sedam dana na bazi polupansiona košta 600 evra, a u cijenu je uključen i avionski prevoz”, kazao je Nikšić.

I u turističkoj agenciji “Sebastijan travel” iz Banjaluke kažu da je prodaja aranžmana u novembru i decembru prošle godine najbolje išla, jer su građani zaključili da im je lakše tada početi s uplatama i do ljetovanja sve završiti.

“Dodatan podsticaj da počnu tako rano uplaćivati aranžman jeste cijena koja je tada i 40 odsto jeftinija nego sad”, kažu u agenciji “Sebastijan travel”.

Kada su u pitanju cijene, navode da za ostrvo Krit u Grčkoj cijena u junu za dvije osobe, 10 dana i s avionskim prevozom, iznosi nešto više od 2.000 maraka, a za Hrvatsku sedmodnevni aranžman za dvije odrasle osobe i dvoje djece u julu košta 2.126 KM.

Iz agencije “Kompas turs” kažu da je zainteresovanost građana za ljetovanje ogromna i da uprkos poskupljenju prodaja ide odlično.

“Građani koji su bukirali termine za kraj maja imali su mogućnost da 10 noćenja u Grčkoj sa prevozom iz Beograda dobiju za samo 60 evra”, navode u ovoj agenciji.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/bukirali-ljetovanja-jos-zimus/||claudebot