Zvanično najbolja destinacija za odmor

Objavljeno: 9. 4. 2017 u 15:16h

Svjetski ekonomski forum napravio izvještaj u kojem se navodi koja mjesta su najbezbjednija za turiste i najčistija, kao i koja su najjeftinija. Evo rezultata.

Ovaj izvještaj pravi se svake dvije godine, a u izbor ulazi 136 zemalja.

Faktori koji se uzimaju u obzir su bezbjjednost, pristup tehnologiji, stanje infrastrukture i prirodni resursi.

Na osnovu svega toga, Španija se ove godine našla na vrhu liste! Ta zemlja je dobila ocjenu 5,43, a visoke ocjene je dobila za vazdušni saobraćaj, turističke usluge, kulturne resurse, odnosno muzeje i popularne turističke atrakcije.

Ocjena 5,32 dovela je Francusku na drugo mjesto, zahvaljujući dobrim kulturnim resursima i infrastrukturi, a prati je Njemačka (ocjena 5,28), koja ima najveću ocjenu za čistoću u zemlji.

Još neke od država koje su se našle na listi su Japan (5,26), Velika Britanija (5,20), Sjedinjene Američke Države (5,12), Australija (5,10), Italija (4,99), Kanada (4,97) i Švajcarska (4,94).

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/zvanicno-najbolja-destinacija-za-odmor/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])