Pet trikova kako podići grudi bez operacija (Foto)

Objavljeno: 4. 4. 2017 u 12:24h

Bez operacija, rezanja i skupih krema može da se utječe na oblik i zdravlje grudi, a da ne potrošite hiljade na preparate i skalpere. Hladan tuš i držanje učinit će sve to za vas i mnogo više.

Na zdravlje grudi i izgled može da se utječe i malim, svakodnevnim stvarima. Bitno je kako se držite, koji tip grudnjaka birate, ali i kako vježbate.

Hladan tuš i lagana masaža

Hladan tuš čini čuda za kožu i ten uopšteno. Za čvršće grudi dovoljna je lagana masažu grudi pod hladnim tušem. Tako se poboljšava cirkulaciju koja će stimulirati elastin i kolagen u koži.

Držanje

Većina ljudi hoda i sjedi, pogrbljeno. Optički, na taj način smanjujete veličinu grudi i povećavate opseg struka, piše Bightside. Spuštena ramena i izvijena leđa teško da mogu biti podrška grudima. Mišići s vremenom slabe, a u kombinaciji s gravitacijom, grudi se sve više spuštaju.

Odabir grudnjaka

U svakom slučaju kod odabira grudnjaka izbjegavajte bilo kakav pritisak na grudi. Birajte grudnjak koji daje potporu grudima, ali ih ne stišću i prave je veličine. Na tržištu postoji veliki izbor, a ono na što morate obratiti požnju su čvrste naramenice prave širine (kako se ne bi urezale u kožu) i stabilne košarice u kojima grudi imaju dovoljno mjesta da ne “ispadaju van”.

Joga i sklekovi

Joga povećava fleksibilnost tijela i njegovu snagu, uključujući i grudi. Svaka poza u jogi fokusira se na određeni dio tijela, a poze poput trokuta i kobre najbolje utječu na grudi.

Sklekovi nisu lagani, ali rade čuda za prsne mišiće. Sklekovima se učvršćuju mišići koji se nalaze ispod masnog tkiva grudi, kao i mišići ramena, bicepsi i tricepsi.

Eterična ulja

Za svaku masažu je bitno imati dobar “alat”. U ovom slučaju to je dobro eterično ulje koje će dodatno da utječei na čvrstoću grudi. Preporučuju se ulja od limunske trave, komorača, zelene metvice, čempresa, pa čak i maslinovo ulje. Pripazite kod količine, 2-3 kapljice eteričnog ulja su i više nego dovoljne, više od toga možete izazvati peckanje i crvenilo.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/pet-trikova-kako-podici-grudi-bez-operacija-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot