Pravila modernog i “chic” stila

Objavljeno: 23. 3. 2017 u 16:38h

Najbolje obučene dame na svijetu predstavljaju nam deset pravila kojim se vode i koja im pomažu da uvijek izgledaju chic i trendy.

Isključivo birajte odjeću u kojoj možete da hodate

Iako cipele ili sandale koje ste vidjeli u izlogu izgedaju prelijepo, nemojte ih kupovati ako ne možete da hodate u njima. Poznate dame nikada nećete vidjeti kako jedva koračaju i muče se sa obućom. Udobnost je na prvom mjestu, a onda ide estetika.

Uvijek investirajte u jakne i kapute

Za kvalitetne jakne i kapute vrijedi dati dosta novca. Imajte na umu da se oni ne nose samo jednu sezonu, već da mogu trajati i po nekoliko godina. Investirajte u komad koji će moći da se slaže uz sve i koji je bezvremen.

Prednost uvijek imaju basic odevni komadi

Da biste izgledale moderno, ne morate slijepo pratiti trendove. Uvijek napravite mjesta za osnovne komade koji uvijek stoje na vrhu trendova i koje ćete moći obući u svakoj prilici, ali i iskombinovati i sa drugim, novim trendovima

Pronađite svoju jedinstvenu kombinaciju stila

Pronađite stilsku kombinaciju koja će istaći sve vaše prednosti, a u kojoj ćete se osjećati vrlo udobno. Takvim kombinacijama se stalno vraćajte jer ćete u njima provjereno izgledati dobro.

Modni dodaci su bitan dio stylinga

Aksesoari su bitan dio stylinga i to je dobro poznato. Ako se odlučite za klasičan i pomalo opušten izgled, uvijek možete styling unaprediti nakitom, trendy kaišem, ešarpom i sličnim dodacima.

Inspirišite se muškom modom

U održanom mjesecu mode dominirali su stylinzi inspirisani muškom modom, a ako vam se upravo takvi krojevi sviđaju – niste jedine! Slobodno se poslužite muškom odjevnim komadima ili ženskom odjećom koja ima muškobanjasti kroj.

Prugasta majica – odjevni komad koji uvijek treba da imate

Klasična, ležerna majica na pruge je odličan odjevni komad koji svaka moderna žena treba da ima u svom ormanu. Sa njom će svaki styling izgledati trendy, a može se nositi bukvalno uz sve – suknje, farmerke, pantalone… Preko nje odlično idu kardigani, kožne jakne, sakoi i blejzeri.

Vodite računa o kombinovanju seksi odjeće

Seksi stil može lijepo da izgleda, ako je u granicama normale. Uvijek održavajte balans različitim komadima odjeće, ali se isto tako držite pravila manje je – više.

Suptilno naglašavajte struk

Figura pješčanog sata je idealna ženska silueta koju možete imati u svakom odjevnom komadu. Dovoljno je da struk naglasite pojasom, kaišem ili odjevnim komadima koji su uži u tom dijelu tijela.

Ravna obuća nije ništa manje elegantna od štikli

Većina žena misli da su štikle jedina ženstvena obuća, međutim – to nije tačno. Elegantno i chic možete izgledati i u ravnoj obući, bilo da nosite suknju, hlače ili haljinu.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/pravila-modernog-i-chic-stila/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot