Ovo su najbolji aduti svakog horoskopskog znaka!

Objavljeno: 16. 3. 2017 u 13:43h

Fizički i psihički aduti zodijaka – Blizanci su poznati po svojoj mladolikosti, Lavovi se pamte po obrvama, Djevice su uspavani vulkani, Vage su šarmeri, a Ribe sanjari…

Ovan

Hrabri ratnik

Neodoljivi su zbog svog samouvjerenog držanja, zbog drskosti i odvažnosti da izgovore ono što misle, zbog energičnosti, strasti i hrabrosti koja ih tjera u nove pustolovine.

Drže do svog izgleda, ne dopuštaju sebi previše masnih naslaga oko struka, imaju izražene crte lica, odijevaju se ležerno i sportski, a kad vam prilikom upoznavanja stisnu ruku i pogledaju direktno u oči, znaćete da preko puta vas stoji neko ko je spreman na sve. Ovan će vam život podići na noge, s njim nikad nije dosadno, uvijek je spreman na akciju.

Najljepše na licu: izražene jagodice i prodoran pogled.

Bik

Ljepota senzualnosti

Senzualnost im je drugo ime. Vrlo su puteni, taktilni. Pogled će vam privući njihove pune usne, koje u kombinaciji s tamnim očima i valovitom kosom raspiruju maštu. Izgledaju smireno i odmjereno, pa ćete im poželjeti prići “bliže” kako biste saznali što skrivaju iza kontrolisanog držanja.

Mogu imponovati i svojim zavidnim materijalnim statusom, a ako se uz to snalaze u kuhinji, jer oni su veliki gurmani i izvrsni kuvari, dobićete sjajnu kombinaciju uspješne poslovne osobe, dobrog ljubavnika i nekog ko voli dom i porodicu.

Najljepše na licu: egzotične oči i ljupki vrat.

Blizanci

Oni ne stare

Nevjerovatna sposobnost igranja riječima, duhovitost, nemiran pogled koji luta u potrazi za nekim novim uzbuđenjem, gestikulacija kojom želi još intenzivnije dočarati ono što govori, sve je to Blizanac. Vitak, dugih udova, često lijepih i vretenastih prstiju, mladolikog izgleda i u kasnijim godinama, on je osoba koja ostavlja utisak gdje god da se pojavi.

Ako ne svojim fizičkim izgledom, onda bogatstvom svog duha. Mnogi će mu zamjeriti na površnosti i neozbiljnosti, no dijete u njemu o svemu želi saznati barem ponešto i nema previše koncentracije za dublja istraživanja.

Najljepše na licu: zaigrane oči i mladenačko lice.

Rak

U naručju topline

Bljedolika put, okruglo lice i pogled pun topline, odlike su ovog ranjivog i osjetljivog znaka. Žene su kao i kod Bikova, ženstvene i zavodljive. Muškarci su nešto povučeniji čime često izazivaju žensku znatiželju. Njihov stisak ruke je mekan, govore tiho i dugo, smješkajući se pritom, a sve s namjerom da ostave dobar utisak.

Osvojiće vas svojom brižnošću i toplinom, paziće na vas, postavljaće vam pitanja, u njegovom društvu zaista ćete se osjećati posebno. A ako se prepustite njegovom zagrljaju, pripazite da se ne utopite u dubinama potpune mekoće. Imaćete osjećaj da ste se vratili u majčinu utrobu.

Najljepše na licu: emotivne sanjive oči i sladak nosić.

Lav

Dijete sunca

Srčanost, radost koju širi oko sebe, duhovite upadice kojima nasmijava prisutne, otvoren pogled koji ne sumnja, sve je to njegovo veličanstvo Lav. U sebi nosi svjetlost i toplinu sunca. Niko se bolje od njega ne snalazi u većem društvu, naime on ima urođen talent za privlačenje pažnje i ostavljanja utiska.

Obično ima gustu i raskuštranu kosu, a Lavice su poznate po dugoj i bujnoj, često i kovrdžavoj kosi. Dok hoda, grudi su mu isturene, ponosan je i siguran u sebe. Veliki je šarmer, i skoro kao i Vaga zna sve tajne zavođenja. On vas uvijek drži u šaci!

Najljepše na licu: bujna kosa i definisane obrve.

Djevica

Finih je manira, uredno manikiranih noktiju, ovalnog lica, uvijek očešljana i uredna, da, to je Djevica! Odijeva se klasično i bez previše ukrasnih detalja. Pripadnici ovog znaka su nerijetko elokventni i uvijek pronađu prave riječi kako bi ispričali ono što žele.

Budući da je promišljena i mnogo razmišlja, od nje ćete čuti uvijek neki zanimljivi uvid, informaciju, pa i savjet. Ona voli korektne igre i neće vas nasamariti ili prevariti, osim ako to vi ne učinite njoj. Naizgled djeluje hladno, no ispod površine tinja neviđeni vulkan strasti i erotike.

Najljepše na licu: skladne, otmene i čiste crte lica.

Vaga

Šarmer s pokrićem

Prepoznaćete je po eleganciji, mirisu parfema i dotjeranosti. Slijedi modne trendove, a prilikom upoznavanja jedna od prvih stvari koju će pogledati na vama jeste obuća.

Veliki je zaljubljenik u ljepotu, sklad, ravnotežu i zodijački čuvar pravde i pravednosti. Krasi je porculanski ten, žene i nešto istaknutiji bokovi. Osvojiće vas njen predivan osmijeh, šarm i ljubaznost. Zavodljiva je, društvena, ne može i ne zna biti sama i uvijek je okružena ljudima. U njenom društvu osjećaćete se ugodno, posebno, jer ona zna kako to postići.

Najljepše na licu: simetrično privlačno lice i izražena brada.

Škorpija

Harizmatik bez premca

Prvo što će vam upasti u oči jeste njegov iskričav pogled. Imaćete utisak da njime prodire u vas i vidi sve ono što želite sakriti. Tamnoput je, tamnije kose i snažne građe. Poseban je zbog svoje harizme, strastvene i intenzivne naravi i jakog libida. Što su okolnosti teže, to je on hrabriji i uporniji.

Svidite li mu se, osvojiće vas dvosmislenim upadicama i provokacijama. Često ima i neobičan smisao za humor. Zna biti i vrlo misteriozan. Kao da u sebi krije nešto duboko i mračno, a silno neodoljivo, a čega niti sam nije svjestan.

Najljepše na licu: duboke prodorne oči i usne.

Strijelac

Iskren do bola

Proporcionalne crte lica, atletska građa, otvoren pogled i sjajne oči koje pozivaju na ostvarenje kontakta karakteristike su ovog najvećeg avanturiste Zodijaka. Velik je zaljubljenik u život, istraživanje, pomjeranje granica i sve će učiniti samo da se ne dosađuje.

Aktivan je, sport je nerijetko sastavni dio života, kao i putovanja. Puno ulaže u obrazovanje, njegov život je prepun zanimljivih iskustava, a razgovor s njim ne samo da može biti uzbudljiv, već i poučan. I na kraju odlike kojima se najviše ponosi su iskrenost i istinoljubivost.

Najljepše na licu: prekrasan i iskren osmijeh.

Jarac

Osoba od povjerenja

Zbog koščate, nerijetko i mršave građe i izražajnog lica jako je fotogeničan. Odaje ga aura melanholije i distanciranosti. Nije mu lako pristupiti, hladnokrvan je i ima autoritativno držanje, i pomno skriva velikodušno i meko srce. Dok vas posmatra ozbiljnim pogledom, teško je dokučiti što pritom ima na umu.

Ne pokazuje osjećaje. Ozbiljan je, tradicionalan, pomalo tvrdoglav i težak, no kad vas zavoli, vjeran je i odan. Odgovorno pristupa životu, kao i onima do kojih mu je stalo. Osoba je od povjerenja, što obeća, to će i ispuniti.

Najljepše na licu: izražene kosti lica i stoički pogled.

Vodolija

Nepopravljivi idealist

Da je drugačiji od drugih, shvatićete već nakon pet minuta provedenih u njegovoj blizini. Ima neku posebnu energiju kojom se širi u prostor i dotiče tuđe umove i srca. Tamna kosa, tamne oči, lagano spušteni kapci te simpatičan osmijeh, njegove su odlike izgleda.

Poznat je po svojoj originalnosti, idealizmu, kreativnosti, po potrebi da u svemu što čini i radi pronađe neki smisao, drugačije ne ide. Izuzetno je odan kao prijatelj, voli društvo, ali i samoću. Ima poseban stil odijevanja, uvijek se tu nađe neki ekscentričan detalj koji će vam privući pažnju.

Najljepše na licu: izražena srcolika vilica.

Ribe

U svijetu mašte

Krupne i vlažne oči, sanjivi, melanholični pogled, pomalo odsutnog duha, zadubljena u vlastite misli, to je Riba. Dok hoda, često se čini kao da pritom ne dotiče tlo, već lebdi. Nježna je, uviđavna, brižna, uvijek spremna pomoći, no i ne otvoriti se prema neznancima.

Draže joj je živjeti u svom svijetu mašte i ideala u kojem se osjeća sigurno i zaštićeno. Privlače je umjetnički tipovi ljudi, intelektualci s kojima može ući u duge razgovore o smislu života i postojanja. Voli ples, fotografiju, muziku, često je i sama umjetnički nadarena.

Najljepše na licu: vodenkaste oči i prekrasna kosa.

Izvor: 24sata.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ovo-su-najbolji-aduti-svakog-horoskopskog-znaka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])