Apple će sljedeće sedmice predstaviti novi iPad?

Objavljeno: 15. 3. 2017 u 12:43h

Stranica Mac Rumors se ovih dana pozvala na “pouzdan izvor” i najavila da bi Apple već sljedeće nedjelje mogao da predstavi novi uređaj iz iPad linije.

Osveženja bi stigla u pravi čas, s obzirom na ranije informacije da u Apple-u nisu zadovoljni padom prodaje tableta iz kvartala u kvartal.

Analitičari već neko vreijme govore o zamjeni 9,7-inčnog iPada i 12,9-inčnog iPada Pro novim verzijama. Da li će Apple uopšte održati poseban događaj za predstavljanje ili će najave stići u vidu saopštenja za javnost veliko je pitanje. To očigledno zavisi od toga koliko će modela kompanija iz Kupertina uopšte otkriti.

Apple prema nekim informacijama zaista planira događaj, i to između 20. i 24. marta, ali pozivnice još nisu stigle u medijskim krugovima.

Pored svega, japanski blog Mac Otakara navodi da valja očekivati 7,9-inčni model koji će zamijeniti sad već zastarjeli iPad Mini 4, iako analitičari Ming-Ći Kuo (KGI Securities) i Blejn Kurtis (Barclays) ne pominju takav model. Mek Otakara navodi da će 7,9-inčni iPad Pro koristiti Smart Connector, a stići će još i s 12-megapikselnom iSight kamericom i True Tone flešom i ekranom poput većih modela. Veća izdanja iPad Pro linije, dijagonale 10,5” i 12,9” pokretaće Apple A10X čip, dok će manje verzije koristiti A9X.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/apple-ce-sljedece-sedmice-predstaviti-novi-ipad/||claudebot