O ovom modelu svi pričaju, a evo i zašto… (Foto)

Objavljeno: 9. 3. 2017 u 13:02h

Halima svjetskim modnim pistama hoda isključivo u hidžabu, a vodeće modne kuće otimaju se za ovu 19-godišnju djevojku.

Debi je imala na njujorškoj sedmici mode, na reviji Kanyea Westa – Yeezy 5. Od tada do danas je postala jako tražena. U Milanu je nosila revije Max Mara i Alberta Ferretti. Može se reći da je Halima pravi istoriju. Evo zašto je tako.

Ona je prva muslimanka koja se takmičila na izboru za Miss Minnesote i tada je nosila hidžab. Počela je da radi za agenciju IMG samo pet dana prije svog debija u New Yorku. Ona je prvi model sa hidžabom koji radi za pomenutu agenciju, koja je u svijet modelinga izbacila i Bellu Hadid, Lili Aldridge, Mirandu Kerr…

“Osjetila sam da sam ja promjena koju sam željela za druge mlade muslimanke i žene uopće, koje ne treba da se mijenjaju i treba da ostanu iskrene prema sebi”, rekla je Halima.

Rođena je u izbjegličkom kampu u Keniji. Emigrirala je u Ameriku sa majkom kada je imala samo šest godina.

“Nama muslimanima treba više lijepih priča i tačka. Tako sam ponosna na medije jer su toliko dugo forsirali negativnu sliku o muslimanima. Ušla sam na izbor za miss misleći da želim nešto pozitivno za mlade muslimanke. Onda sam čula priče roditelja koji su kršćani, koji su mi govorili: “Hvala ti, želim da moja sedmogodišnja kćerka zna da ne moraš da budeš razgolićena da bi bila lijepa”, rekla je Halima.

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/o-ovom-modelu-svi-pricaju-a-evo-i-zasto-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])