Facebook prevarant zbunio korisnike društvenih mreža u BiH (Foto)

Objavljeno: 4. 3. 2017 u 14:28h

Svako malo na društvenim mrežama pojavi se neka novo upozorenje o navodnim mogućnostima prevara za zbunjene korisnike.

Ali relativno rijeko se prevare dešavaju, što zbog kvalitetnih sigurosnih zidova koje programeri uspijevaju napraviti što zbog opreza korisnika.

Ali malo pažnje i interesovanja za ovakve probleme nikada nije suvišno. Posebno kada prevaranti pokušaju pristupiti direktno i bez mnogo kalkulacija. Tako se proteklih dana u Bosni i Hercegovini pojavio Facebook ”prevarant” ili više njih koji traže naivne žrtve svojih podlih planova. Na fotografijama pogledajte kako izgleda jedan pokušaj prevare zabilježen juče u BiH.

Prvo se na vašem Facebook profilu pojavi zahtjev za prijateljstvo, a čim ga prihvatite, slijedi pitanje očito prevedeno na nekom od dostupnih internet ”prevoditelja” u kojem vam stiže ”nemoralna” ponuda koju morate prihvatiti.

Teško je vjerovati da se neko može odlučiti da zaista ovakvim ”tipovima” ponudi bilo kakve privatne informacije kao što su, recimo, brojevi računa, a ono što su ranije naglašavali iz Facebooka, jeste da se prijateljstva nepoznatih korisnika ne prihvataju.

Izvor: N1

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/facebook-prevarant-zbunio-korisnike-drustvenih-mreza-u-bih-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot