Zašto muškarci kleče kada prose ženu

Objavljeno: 3. 3. 2017 u 17:02h

Svi znamo da je potrebno da muškarac klekne na jedno koljeno prilikom prosidbe, međutim, zašto to rade?

Ne postoji ženana svijetu koja se ne nada da će muškarac jednog dana stati ispred nje, spustiti se na jedno koljeno i pitati je da se uda za njega.

Ali malo ko zna odakle potiče ovaj ritual kojim muškarac pokazuje svoju ljubav.

U vrijeme viteštva, muškarci bi se spustili na jedno koljeno pred lordovima i kraljevima u znak poštovanja, poslušnosti i lojalnosti. Ovo je takođe pristuno i u religioznim ceremonijama – klečimo pred Bogom.

U istom smislu, kada muškarac klekne ispred osobe koju želi da oženi, on se njoj obavezuje na savezi i nudi poštovanje, u osnovi, on se potpuno predaje ženi koju voli.

Naravno, u tom trenutku u ruci vjerovatno drži i prsten, a za to je zahvalan Papa.

Papa nevini III je 1214. godine uveo zakon po kom je određen period čekanja prije nego što par stupi u brak. U tom periodu svaki par je morao da nosi prsten koji je označao njihovu posvećenost.

Dakle, ako mislite da klasična prosidba nije za vas, razmislite ponovo – koja žena ne bi željela da joj muškarac na najljepši mogući način pokaže da je ona za njega Bog.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/zasto-muskarci-klece-kada-prose-zenu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot