YouTube kanal ovog Banjalučanina prate milioni ljudi

Objavljeno: 28. 2. 2017 u 16:53h

YouTube kanal Home Science, koji uređuje i vodi Banjalučanin, objavljuje naučne eksperimente u “kućnim” uslovima koji su veoma popularni kod online publike.

Njegovi video prilozi imaju milionske preglede. Eksperimente pravi i snima sam, a ideje uglavnom nalazi na internetu.

“Sve što je na mom kanalu već negdje postoji, uglavnom na YouTube-u. Ja pronalazim videe za koje mislim da su zanimljivi. Ti snimci su uglavnom amaterski, snimljeni mobilnim telefonima i lošeg su kvaliteta. Ja ih pokušavam snimiti na neki drugi način, da budu kvalitetniji i gdje će se na najbolji način vidjeti reakcija,” rekao je za Taster.ba.

Za ovakve eksperimente i uspješno snimanje potrebnu su posebni uslovi, a ovaj entuzijasta iz Banjaluke snima ih u prostoriji koju je sam namjenski napravio za to.

“Ali najbolje bi bilo raditi ih na otvorenom, zbog raznih isparavanja prilikom reakcija i sagorjevanja,” objašnjava sagovornik.

Mnogi video snimaci koje je Home Science objavio imaju više od milion pregleda na YouTube-u (jedan skoro 30 miliona) pa je nezaobilazno pitanje: postoji li mogućnosi zarade na ovoj video platformi?

“Zarada na YouTube zavisi od više faktora: broj prikazanih reklama na videu, broj klikova na reklamu, zemlja u kojoj je video/reklama prikazana, sadržaj i dužina videa. Zavisno od gore navedenih faktora zarada na 1000 pregleda može iznositi od 1 dolar do 7 dolara”, navodi on i dodaje da je prosječna zarada uglavnom oko 1 dolar na 1000 pregleda.

O čemu se radi, uvjerite se sami na sajtu Home-science.com i YouTube kanalu gdje ćete naći mnogo nevjerovatnih naučnih eksperimenata, hemijskih rekacija ili optičkih iluzija. Između ostalog, možete naučiti kako napraviti 3D hologram u kućnim uslovima, kako proizvesti kristale soli, a tu je i poznati eksperiment sa Coca-Colom i mlijekom.

Izvor: taster.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/youtube-kanal-ovog-banjalucanina-prate-milioni-ljudi/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot