10 dana na moru za 49 evra: Ovo su najjeftinija ljetovanja

Objavljeno: 26. 2. 2017 u 13:34h

Mnoge agencije imaju izuzetno jeftine ponude koje važe samo na Sajmu turizma, ali treba biti oprezan kako bi se odbarala prava destinacija

Ljetovanje za manje 100 evra. Mnoge turističke agencije izašle su upravo sa ovakvim ponudama kako bi privukle nove klijente tokom trajanja Sajma turizma u Beogradu.

Najjeftinija ponuda za ljetovanje u Grčkoj trajanju od deset dana, koje zahvata posljednju nedelju maja i prvu sedmicu juna, košta 49 evra. U pitanju su destinacije na Halkidikiju (Kasandra i Sitonija), a tvrdnje agencija da je već tada toplo Egejsko more nisu lažne. Naime, Egejsko more je manje duboko od Jadranskog, Jonskog i Sredozemnog, pa na njemu sezona kupanja traje od maja do oktobra.

Za one koji više vole grčka ostrva, moguće je otići na desetodnevni odmor na Lefkadu za 79 evra. Međutim, ovdje je caka upravo u tome što su u pitanju aranžmani krajem maja i početkom juna, a Jonsko more je najtoplije za kupanje tek sredinom juna. Nije nemoguće kupati se u Jonskom moru i pre 15. juna, ali samo za one koji vole plivanje u hladnoj vodi.

Kod Lefkade postoji još jedna „kvaka“, a to je da su najljepše plaže kao što su Egremni, Porto Kaciki, Milos ili Katizma na zapadnoj strani ostrva, dok se apartmani turističkih agencija uglavnom nalaze na istoku. Do najljepših plaža je izuzetno teško doći kopnenim putem, pa kod ljetovanja na Lefkadi treba uračunati i ne male troškove za svakodnevne izlete do najljepših plaža.

Naporan odlazak do najljepših plaža se nesumnjivo isplati jer će vas svaka od nabrojanih ostaviti bez daha, ali agencije vas neće upozoriti da Lefkada baš zbog toga nije povoljna za one sa izuzetno malom djecom ili one koji ne vole duge šetnje i vožnju brodom.

Od grčkih ostrva za koja se aranžmani nude jeftino u predsezoni ili na samom startu i kraju sezone (prva polovina juna, posljednja nedelja avgusta, prva nedelja septembra) za porodice sa djecom su odlični Tasos, Evija i Krf. Za avanturiste i ljubitelje divlje prirode savršena ostrva su Kefalonija, Itaka i Zakintos.

More je bez sumnje najtoplije na Halkidikiju, ali treba imati u vidu da u julu u avgustu to ponekad umije i da smeta jer ulazak u vodu ne osvježi dovoljno na vrelom suncu.

Od jeftinijih aranžmana do 150 evra mogu se naći i destinacije u Turskoj. Mnoge agencije nude i odlazak u Egipat ili Tunis za manje od 300 evra, tvrdeći da je bezbjednost turistima zagarantovana. Za one koji strahuju da će se možda predomisliti u posljednji čas i odustati od putovanja u neku od ovih manje bezbjednih zemalja, agencije nude i takozvano osiguranje od otkaza puta, ali se ono dodatno naplaćuje.

Od najjeftinijih krstarenja, koja inače koštaju po nekoliko hiljada evra, pronašli smo ponudu za plovidbu Jadranom u iznosu od 890 evra.

Za one sa dubljim džepom agencije su na Sajmu turizma spremile razne ekskluzivne ponude koje možete pogledati KLIKOM OVDJE.

Izvor: Srbijadanas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/10-dana-na-moru-za-49-evra-ovo-su-najjeftinija-ljetovanja/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot