So čisti fleke i upija vlagu

Objavljeno: 22. 2. 2017 u 16:52h

Prirodna sredstva za čišćenje ne zagađuju okolinu i čuvaju naše zdravlje. Zato umjesto da u radnji kupite neki od hemijskih preparata, pokušajte da svoju kuću očistite uz pomoć – soli.

So je nasušni dodatak jelu, nekad se koristila i kao sredstvo plaćanja, ali je i odličan pomagač u ekološkom čišćenju kuće. Za blistave podove dovoljno je da u vodu stavite šaku soli, sem ako nisu od mermera. Takođe, so će vam pomoći da spriječite stvaranje buđi. Stavite je u platnene džakčiće i rasporedite po svim prostorijama. Stručnjaci ističu kako je 200 grama krupne soli dovoljno da apsorbuje vlagu u 30 kvadrata. Dovoljno je tu količinu staviti u isječenu plastičnu flašu, ostaviti je preko noći u frižideru, a potom ostaviti u vlažnom prostoru. Za četiri-pet dana vlaga će postupno nestati ili se vidno smanjiti.

So se može koristiti i za čišćenje rerne: pospite unutašnjost i uključite je na 50 stepeni 15 minuta. So u kombinaciji sa vinskim sirćetom idealna je za dezinfekciju i čišćenje kućnih odvoda.

Sa solju možete da očistite i pribor za jelo koji je potamnio. Djelotvorna je i za čišćenje bakra, srebra i bronze.

So je i odličan pomagač u čišćenju mrlja sa tepiha, od vina sa tkanina, jaja, masnih naslaga. Važno je što prije staviti so na fleku i ostaviti 15-ak minuta, pa tek onda je dalje tretirati. So pomaže i u izbjeljivanju pamučnih stvari.

Izvor: novosti.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/so-cisti-fleke-i-upija-vlagu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])