Sastojak koji će na brzinu ukloniti smrad iz vaše odjeće

Objavljeno: 19. 2. 2017 u 13:28h

Ako trebate samo jedan komad odjeće, ne morate nužno paliti mašinu za veš, piše Reader's Digest.

Da bi uklonili neugodne mirise pomoći vam može samo jedan ključni sastojak, a to je vodka. Odlična je za uklanjanje neugodnih mirisa, bilo da vam cijela haljina ili odijelo vonjaju po hrani, cigaretama ili samo ispod pazuha.

Ulijte u bočicu s raspršivačem malo vodke i pošpricajte željenu odjeću. Možete to učiniti preko cijelog komada robe ili samo na strateškim mjestima, ovisno o tome gdje je nužno ukloniti miris. Pustite da djeluje i da se osuši. Kako alkohol bude isparavao, tako će i neugodni mirisi.

Vodku nije potrebno razrjeđivati s vodom jer će oslabjeti učinak. Na odjeći se neće osjetiti nikakav miris alkohola.

Navodno je ovaj trik popularan na Broadwayu kada glumci trebaju nabrzinu osvježiti svoju odjeću za nastupe.

“Glumci se znoje cijelu noć u svojim kostimima, a ne mogu ih slati svaki dan na hemijsko čišćenje. Zato ih samo pošpricaju s vodkom”, otkrila je Leslie Reichert, stručnjak za čišćenje.

Izvor: Fokus.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/sastojak-koji-ce-na-brzinu-ukloniti-smrad-iz-vase-odjece/||claudebot