Dame biraju gradove Evrope

Objavljeno: 8. 2. 2017 u 15:49h

U većini turističkih agencija Srpske uveliko se traže rezervacije za osmomartovska putovanja, a pripadnicama nježnijeg pola najprimamljivije su evropske metropole.

U agencijama kažu da je veliki broj žena zainteresovan za jeftinije aranžmane kao što je posjeta Temišvaru, za šta je potrebno izdvojiti 99 KM, dok one sa dubljim džepom biraju petodnevno putovanje u Pariz i Strazbur po cijeni od 819 KM.

Referent prodaje u banjalučkoj turističkoj agenciji “Unis turs” Vanja Savić je rekla da je zainteresovanost za osmomartovska putovanja u ovoj agenciji izuzetno velika.

“U ponudi imamo putovanja u Budimpeštu, Minhen, Prag, Ljubljanu, Toskanu, Beč, Torino, Sofiju, Đenovu, Pariz… U pitanju je organizovani autobuski prevoz iz Banjaluke. Od avionskih aranžmana izdvajamo Moskvu i Sankt Peterburg”, naglasila je Savićeva.

Dame su, dodaje, najviše zainteresovane za kraće aranžmane, jer je riječ mahom o putovanjima sa kolektivom ili porodicom na nekoliko dana ili za vikend.

I Zdenka Radovanović iz agencije “Hepi travel” iz Bijeljine je potvrdila da vlada veliko interesovanje za osmomartovska putovanja.

“Osmi mart ove godine pada u sredini sedmice, pa su putovanja mahom vikend prije ili nakon toga. U ponudi je Novi Sad za 189 KM, Zlatibor, koji u zavisnosti od vrste smještaja košta od 139 do 209 KM, Temišvar za 99 KM, te Budimpešta za 119 KM”, kazala je Radovanovićeva.

U agenciji “Istra turs” u Doboju kažu da žene već mjerkaju evropske destinacije.

“Iz ponude izdvajamo Zlatibor, dva noćenja sa polupansionom za 195 KM, Toskanu, dva noćenja za 260 KM, te dvorce Bavarske, dva noćenja u hotelu sa tri zvjezdice 280 KM”, naglasila je referent prodaje u toj agenciji Mirjana Mirosavljević.

Svetlana Mišković iz agencije “Frend travel” Trebinje kazala je da uveliko traje prodaja aranžmana.

“Imamo u ponudi putovanje u Atinu i Meteore. Cijena je 455 KM, uključuje polazak iz Trebinja turističkim autobusima, smještaj u dvokrevetnim sobama, turističku boravišnu taksu, obilazak znamenitosti, posjetu Pireju, usluge turističkih vodiča, putno zdravstveno osiguranje”, naglasila je Miškovićeva.

Dodala je da u ponudi imaju i Ohrid, koji u zavisnosti od izbora smještaja košta od 150 do 180 KM.

U prijedorskoj agenciji “Vuković” ističu bogatu ponudu osmomartovskih putovanja.

“Rezervacije su uveliko krenule, a nudimo putovanja u Veneciju, Milano, Sanremo, na Azurnu obalu, zatim u Prag, Beč, Bratislavu, Opatiju, na Zlatibor i mnoge druge”, rekla je Bojana Vuković, rukovodilac prodaje u ovoj agenciji.

Dodala je da su polasci autobusom organizovani iz Prijedora, Banjaluke i Gradiške.

Ljetovanja

Rezervacije su uveliko počele i za ljetovanja, a najtraženije su Grčka, Hrvatska, Turska i Italija.

“Mnogi građani znaju da rani bukinzi donose velike popuste, čak i do 20 odsto, tako da se oni koji već sad znaju kad će ići na godišnji odmor, odlučuju za to”, kažu u turističkim agencijama.

Cijene aranžmana

  • Temišvar                99  KM   jednodnevni aranžman
  • Novi Sad               189 KM    dva noćenja sa svečanom večerom
  • Budimpešta           199 KM    dva noćenja sa doručkom
  • Dvorci Bavarske    280 KM    dva noćenja
  • Sjeverna Italija   289 KM    dva noćenja sa doručkom
  • Minhen                  309 KM    dva noćenja sa doručkom
  • Prag                       329 KM   tri noćenja
  • Rim                         549 KM   četiri noćenja
  • Pariz i Strazbur   819 KM   pet noćenja

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/dame-biraju-gradove-evrope/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])