Evo kako da smanjite račune za grijanje (Video)

Objavljeno: 22. 1. 2017 u 11:47h

Vrijeme provedeno van kuće pokušavamo da svedemo na minimum, boreći se svakodnevno sa snijegom, ledom i minusom.

U takvim situacijama radujemo se dolasku kući, jer znamo da nam je tu toplo i ugodno zahvaljujući radijatorima koji neumorno rade.

Konstantno grijanje naših stanova i kuća neizbježno utiče na povećanje troškova.

Rado bismo ih izbjegli pa vrijedi pokušati svaki trik kojim se smanjuje potrošnja, a povećava efikasnost grijanja.

Osim dobre izolacije postoji još jedan sjajan način kako da kvalitetnije zagrijemo svoj dom.

Postavljanjem reflektujuće površine iza radijatora!

Prilikom rada radijatori emituju toplotu u svim smjerovima, a to znači da velika količina toplote, i to čak 45 odsto, ode na zid na kom je postavljen radijator.

Da bi se spriječio taj gubitak toplote, iza radijatora se mogu postaviti reflektori (kao u priloženom videu) koji svojom površinom vraćaju toplotu ka unutrašnjosti.

Važno je samo da između radijatora i zida ima dovoljno prostora za postavljanje ovog korisnog dodatka, ali ako niste u mogućnosti da kupite gotov proizvod, uvijek možete iskoristiti aluminijumsku foliju i dasku koja veličinom odgovara dimenzijama radijatora kako biste stvorili reflektor toplote.

Za efikasniji učinak površina reflektora mora da bude glatka i ravna, a folija se polako gužva čime se blago smanjuje učinak odbijanja toplote. Zbog toga za maksimalan učinak potrebno je promijeniti foliju s vremena na vrijeme, kada se izgužva ili iskrza.

Izvor: Alo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/evo-kako-da-smanjite-racune-za-grijanje-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])