Šta je to što muškarci od odjeće posebno vole da vide na suprotnom polu

Objavljeno: 10. 1. 2017 u 17:18h

Ponekad se ženska i muška vizija mode i odjeće razlikuje, ali činjenica je da je muški ukus manje podložan trendovima.

“Ženu je najljepše vidjeti golu” – odgovor je većine muškaraca na pitanje koja im se odjeća pripadnice nježnijeg pola najviše sviđa.

Ipak, ponekad baš pokrivanje određenih dijelova tijela doprinosi zamišljanju i maštanju o onome šta se nalazi ispod odjeće. Predstavljamo vam  10 modnih komada u kojima su im dame najprivlačnije – iznenadićete se!

Pencil suknja

Uprkos stereotipu da su muškarcima najdraži minići, čak 60 posto njih preferira suknje čija se dužina kreće do 10-ak cm iznad koljena, što je dovoljno da se dio noge otkrije, a da opet ne izgleda previše golišavo. Najviše im se sviđaju modeli koji naglašavaju liniju tijela, naročito zadnjicu – kao što su pencil suknje.

Bijela potkošulja/majica

Ovaj jednostavni komad odjeće nešto je najseksi što mogu vidjeti na ženi za svakog četvrtog muškarca.

Halteri

Halteri su “stvoreni” da bi bili seksi, a to zaista i jesu – tako tvrdi 87 posto muškaraca.

Helanke i trenerke

Iako dame misle da su muškarcima uvijek privlačnije u sređenom izdanju, helanke i trenerke imaju dvije prednosti – prva je to što djevojke u trenerci ili helankama ostavljaju utisak pristupačne “djevojke iz komšiluka” , a druga je to što trenerke (bar one uske) i helanke odlično ocrtavaju zadnjicu i noge.

Crvena haljina

Haljina je komad odjeće koji uvijek djeluje ženstveno – tako misli 71 posto muškaraca. Crvena boja je definitivno najbolji izbor, jer dvije trećine muškaraca najviše voli vidjeti tu boju na svojoj partnerki.

Brazilske gaćice

Vjerovatno mislite da su muškarcima najdraže tange. Griješite! To ne znači da one nisu seksi, ali komad donjeg veša sa “više materijala “ostavlja malo više povoda za fantaziju.

Košulja

Košulja je komad odjeće koji je praktičan, može biti poslovan i ležeran, a 72 posto muškaraca je smatra izuzetno provokativnom.

Otvorena leđa

Većina žena će u želji da izgleda seksi posegnuti za dekoltiranim komadom odjeće koji naglašava grudi, no iako će se većina muškaraca složiti da je to privlačno, čak 87 posto muškaraca smatra da je elegantnija, a opet seksi varijanta – otkriti leđa.

Štikle

Ovaj komad je ono što je stereotipno, ali se zaista sviđa muškarcima – za 91 posto njih one su najseksi obuća za žene.

Uske farmerke

Naglasak je naravno na dobrom kroju koji, opet, ističe zadnjicu.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/sta-je-to-sto-muskarci-od-odjece-posebno-vole-da-vide-na-suprotnom-polu/||claudebot