Holivudske zvijezde koje slave pravoslavni Božić!

Objavljeno: 7. 1. 2017 u 14:11h

Pred vama su neke strane poznate ličnosti koje Božić slave po starom, Julijanskom kalendaru.

I dok mnoge domaće poznate ličnosti uveliko svim hrišćanima pravoslavne vjere čestitaju Božićne praznike, mnoge je začudilo što to rade i svjetske zvezde.

Razlozi zbog kojih oni slave Božić 7. januara su različiti – neko to radi zbog emotivnih partnera, neko zbog predaka, a ima i onih koji jednostavno vole pravoslavlje.

Pred vama su neke svjetske zvijezde koje Božić slave po starom, Julijanskom kalendaru.

Dženifer Aniston, koja se proslavila ulogom Rejčel u hit sitkomu “Prijatelji”, naslijedila je pravoslavnu vjeru od oca Džona, koji je rođen kao Janis Anastasakis na Kipru, zbog čega glumica i slavi pravoslavni Božić.

Osim toga, poznato je i da Dženifer često daje priloge crkvama pod okriljem Vaseljenske patrijaršije

Svijetski supermodel, Naomi Kembel, slavi Božić 7. januara zbog ljubavi koju je imala prema ruskom tajkunu Vladislavu Doronjinu. Zbog njega je čak postala vjernik Ruske pravoslavne crkve.

I glumac Tom Henks je zbog ljubavi napustio katoličanstvo. Glumac je prešao u pravoslavlje kada se oženio Ritom Vilson, koja je bugarskog i grčkog porekla.

“Kada odlučite da se vjenčate s nekim i imate djecu, onda morate da rješite i kakvo duhovno nasljeđe ostavljate toj djeci”, rekao je svojevremeno Henks.

Iako je rođena u Los Anđelesu, Kim Kardašijan i njene rođene sestre Kloi i Kortni su porijeklom Jermenke, zbog čega je prošle godine na svom Twitter profilu svim pravoslavcima čestitala Božić.

Frontmen grupe Depech Mode, Dejv Gan, takođe je od supruge grčkog porijekla, Dženifer Skilaz, preuzeo pravoslavnu vjeru.

Glumac i miljenik žena, Kristijan Bejl, poznat po ulogama u filmovima “Betmen” i “Transformersi” primio je pravoslavnu vjeru kada se oženio manekenkom srpskog porijekla, Sibi Blažić.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/holivudske-zvijezde-koje-slave-pravoslavni-bozic/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot