Dizajneri i šminkeri savjetuju kako da u najluđoj noći zablistate u punom sjaju (Foto)

Objavljeno: 31. 12. 2016 u 10:50h

Na proslavi najluđe noći svi žele da zasijaju u što boljem izdanju, bilo da je dočekuju na nekom luksuznom mjestu ili u odabranom društvu.

Novogodišnja noć je prilika da damo sve od sebe da se sredimo što bolje možemo, a da ne mislimo da smo negdje zalutali, nego da smo baš na pravom mjestu – dočeku Nove godine. Tokom cijele godine uglavnom izbjegavamo previše svečanu odjeću i šljokice da ne bismo bili previše upadljivi, ali ove noći slobodno obucite kombinacije s njima i dodajte ih svom makeupu.

Kozmetičari i modni kreatori predložili su za vas nekoliko kombinacija i podijelili savjete kako da se obučete i našminkate kako biste zablistali u punom sjaju na dočeku Nove.

Davor Sladaković, modni dizajner, ističe da je tema za doček “Zlatna noć – za zlatnu godinu”.

“Moda kod mnogih tematskih dešavanja zna biti ili surovo dosadna i vrlo oprečna. Osim kad je u pitanju najluđa noć. Prije svega, moramo modu zamisliti kao svoju pratnju, a ne regulativu koju slijepo pratimo”, ističe Sladaković i dodaje da modom osvajamo željeno.

Pojašnjava da bi, kao prvo, dobro bilo vidjeti temu i interpretirati je na svoj način. “Potrebno je obratiti pažnju gdje ćemo se naći u toj noći, da li je to klub, salon, trg, privatni prostor. A, na kraju, najvažnije je opredijeliti se da li smo tu noć elegantni, u punoj snazi zavođenja, ili ležerni, ostvareni i posvećeni vlastitom doživljaju hedonizma, a kao dizajner koji traži, predstavlja i zastupa originalnost i personalizovanje svega i svačega u svakoj prilici na svakom mjestu, nudim temu ‘Alternativa ničemu, ja sam jedinstveni original – u zlatnom izdanju’ ili kraće ‘Moje zlatno ja'”, savjetuje Sladaković.

Ističe da to neće značiti doslovnu i obilnu primjenu zlata, već samo nagovještaj ili pečat na kraju.

“A do kraja ćemo osvojiti temu ako zlato uspijemo dočarati svojom vrhunskom crnom kombinacijom. Ili u duhu internacionalnog vjerovanja, crvenom bojom s vrtoglavo visokim lakiranim štiklama”, kaže Sladaković.

Naglašava da ako dođete u svom najzavodljivijem izdanju, u posljednjoj noći u godini osvojićete sve oko sebe.

“Evo nekoliko dizajnerskih trikova za taj poduhvat. Dame, pokažite noge u punom sjaju, i to doslovno. Muškarci, uspjeh i odvažnost, nemojte štedjeti. Osim u detaljima, tu oboje budite jasni, nedvosmisleni i odmjereni. Zatim, budite mistični. Nikako napadni i banalni. Zlato je u jednom tonu i imajte na umu – ne postoji druga prilika za prvi utisak”, istakao je Sladaković.

Savjet plus

Ako imate trepavice sa peruškama na krajevima, slobodno ih iskoristite, kaže Zaga Nikić, šminkerka. Ističe da su vještačke trepavice savršen izbor za svečane prilike i lude žurke.

“Ako niste vješte s hajlajterom, ne eksperimentišite prije izlaska. Ukoliko imate male cirkone, možete ih zalijepiti u ugao oka, a ako želite samo dašak šljokica, stavite šimerasti ajlajner. Bićete posebne”, savjetuje Nikićeva.

Zaga Nikić, profesionalna šminkerka, istakla je da je Nova godina idealna prilika da pustimo mašti na volju i izrazimo svoju kreativnost, ali bez pretjerivanja.

“Budući da u novu godinu želimo ući kao najbolja verzija sebe, a zlato je simbol blagostanja koje želimo da nam donese nova godina, za najluđu noć često biramo šljokice, zlatne i svjetlucave materijale”, kaže Nikićeva.

Upozorava da žena ne bi bi trebalo da izgleda kao da je “prošla kroz jelku” na koju su se zakačili svi ukrasi.

“Najbitnije je da imate dobru podlogu, kvalitetan tečni i puder u kamenu, koji će biti postojani satima, da ne morate trčati do toaleta i razmišljati da li je sve na mjestu. Za prozračan i idealan ten veoma je bitna njega lica. Stoga hidrirajte kožu i šminka će biti postojanija i izgledati mnogo ljepše na vašem licu”, savjetuje Nikićeva.

Prema njenim riječima, ako imate masnu kožu, potpomognite se i papirićima za upijanje masnoće da biste na fotografijama izgledale savršeno.

“Ako ste ljubiteljka šljokica, zapamtite: manje je više. Podloga za šljokice je obavezna ako ne želite izgledati kao diskobol. Ako imate šljokice na kapcima, idealno je da imate mat usne i obrnuto”, dodala je Nikićeva.

Kaže da, iako je kod šminkanja pravilo da se istaknu ili oči ili usne, ona voli da ih krši.

“Prvi savjet za šminkanje je da istaknete oči. Najtraženiji look u 2016. je mat sjena sa zlatnom sjenom samo na kapku i mat karmin i/ili sjajilo samo na sredini usana. Drugi je crvene usne, mat ili glossy u kombinaciji sa mat sjenama/šimerastim sjenilom samo u uglu oka”, kaže Nikićeva i dodaje da se za Novu godinu možete igrati šljokicama u bojama.

Svjetlana Balaban, modna kreatorka, ističe da su za doček ove nove godine najaktuelnije haljine s plišom i haljine otvorenih leđa.

“Što se tiče proslave Nove godine, sve zavisi od toga gdje slavite. Za žene je preporuka da izaberu kraće haljine, a sada su aktuelne haljine s plišom i haljine otvorenih leđa, potpuno golih leđa ili s otvorom od čipke, a na njih ne ide grudnjak”, kaže Balabanova.

Naravno, crna haljinica je uvijek aktuelna, s tim da je njena preporuka da se crna boja razbije nakitom ili crvenim cipelama i torbicom.

“A uz to idu i crveni lak i ruž”, kaže Balabanova.

Dodaje da su aktuelne i haljine čiji je donji dio malo lepršaviji i prozračniji, a gornji dio je u kombinaciji s čipkom. S haljinom od pliša nije potrebno kombinovati nikakav nakit jer je pliš sam od sebe dovoljan, a od obuće preporučuje salonke, koje idu uz sve i uvijek su aktuelne.

“Što se tiče jačeg pola, njima preporučujem da se odluče za odijelo u zavisnosti gdje slave doček. Ako je to kafić ili restoran, onda je preporuka da obuku košulju s elegantnim pantalonama i cipele, nikako patike-cipele, posebno ako su pantalone elegantne. Košulje je najbolje uvući u pantalone. Sat je uvijek poželjan modni dodatak. A što se tiče boja, oni koriste manje boja nego žene i najbolja je klasična crno-bijela kombinacija”, zaključila je Balabanova.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/dizajneri-i-sminkeri-savjetuju-kako-da-u-najludoj-noci-zablistate-u-punom-sjaju-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])