Kako da uštedite 200 KM mjesečno uz 3 prosta trika

Objavljeno: 27. 12. 2016 u 16:09h

Mnogi ljudi isprobali su nekoliko sistema štednje, a mi vam u nastavku donosimo jedan sasvim realan prijedlog kako možete mjesečno da uštedite barem 200 KM, ukoliko imate prosječnu platu od 700 KM.

Ostavite cigarete

Ukoliko ste prosječan pušač, i trošite jednu kutiju dnevno, to znači da u prosjeku više od 3 KM dajete na cigarete. Mjesečno biste uštedjeli i do 100 KM! Pored finansijskog boljitka, vi biste poboljšali i svoje zdravlje, tako da protiv ove stavke ne postoji protiv-argument!

Automobil vozite samo vikendom

Na posao idite gradskim prevozom, i ukoliko imate prosječan automobil manje potrošnje, uštedjet ćete i više od 80 KM! Čak iako ne vozite svakodnevno od kuće do posla, svakako ćete uštedjeti ako nikada na posao ne idete svojim automobilom. Jer, kada idete na posao i kada se vraćate, tada je najveća gužva i prosječan auto troši više benzina/dizela/gasa nego inače.

Pazite kada, šta i koliko jedete

Ukoliko ne naručujete hranu na poslu, već ponesete ručak od kuće, koji svakako spremate svakodnevno, uštedjet ćete, u prosjeku više od 2 KM po radnom danu. To je na mjesečnom nivou oko 50 KM.

Zaključak:

Samo uz ova tri sasvim jednostavna i logična odricanja, možete uštjedeti i 230 KM, dakle i više od planiranog! Ukoliko ipak, nekad poželite da “prekršite” ovaj spisak, i to je moguće – sjetite se da ste strogim pridržavanjem pravilnika 30 KM u plusu!

Priznat ćete, nije nemoguće. A, ukoliko ovo limite, i novac stavljate sa strane, za šest mjeseci imat ćete neplaniranih 1.200 KM – za taj novac možete da otputujete negdje lijepo, ili da se pošteno “počastite”. Na vama je, piše Telegraf, kako ćete sebe nagraditi.

Evo još jednog primjera kako da uštedite novac:

U kući ili stanu zamijenite sve sijalice onim LED, koje jesu skuplje u startu od obične sijalice, ali veoma štede struju, a traju neuporedivo duže, tako da se to na mjesečnom budžetu itekako osjeti.

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kako-da-ustedite-200-km-mjesecno-uz-3-prosta-trika/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot