Ovoj muškoj osobini ne može nijedna da odoli!

Objavljeno: 23. 12. 2016 u 15:56h

Kada je u pitanju veza, muškarci i žene imaju slične ili iste želje. Ali, kada govorimo o privlačnosti, postoji jedna muška osobina kojoj ne može da odoli gotovo nijedna žena.

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu “Evolutionary Psychology” objasnilo je neke od večnih dilema kada je riječ o muško-ženskoj privlačnosti.

Prvi dio testiranja obavljen je na 50 mladih osoba koje su posmatrale profile (fotografije i kratke video snimke) 100 nepoznatih osoba, pa na osnovu toga da odluče koje osobe su im najprivlačnije. Rezultati su dali vrlo jasne odgovore – osobe koje su se najviše smijale i bile duhovite privukle su najviše pažnje.

Drugi dio istraživanja uključivao je 200 muškaraca i žena, slobodnih osoba između 20 i 30 godina.

Svaka žena provela je 10 minuta sa svakim od muškaraca iz testiranja i nakon toga odlučile su koji od njih je najsimpatičniji i koje osobine su joj se najviše svidjele. Iako su odgovori bili vrlo različiti, stručnjaci su zaključili kako su muškarci koji su se trudili da budu duhoviti, kod žena dobili najpozitivnije kritike. Isto tako, istraživanje nije povezalo duhovitost i inteligenciju.

Iako u ovoj priči faktor poput fizičke privlačnosti i te kako igra ulogu, zaključak istraživanja zapravo je bio vrlo jednostavan – kada muškarac pokušava da ispadne duhovit, a žena na njegove pokušaje reaguje iskrenim osmijehom, velika je vejrovatnoća da će ona htjeti da ga bolje upozna. Ako se čak oboje ugodno smiju, velika je vjerovatnoća da će se odnos razviti u nešto više.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ovoj-muskoj-osobini-ne-moze-nijedna-da-odoli/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])