Ovo je idealan broj seksualnih partnera

Objavljeno: 22. 12. 2016 u 11:12h

Istraživanje provedeno na Notingemskom, Bristolskom i Svenseoskom Univerzitetu pokazuje da samci žele vezu s nekim ko ima iskustva, ali ipak ne previše.

U prevodu – oko tri partnera. Studija objavljena u “Journal of Sex Research”, otkiva kako i muškarci i žene imaju slične standarde prilikom ulaska u ljubavne odnose.

Tako su svi oprezni oko ulaženja u odnos s nevinim osobama, ali ne žele niti vezu s promiskuitetnim osobama. Što više seksualnih partnera imaš to te čini manje privlačnim, pokazalo se.

U istraživanju se pokazalo i da ljudi više seksualnih partnera smatraju većim potencijalom za prenošenje polnih bolesti ili misle da ta osoba ima naviku varanja.

U istraživanju je učestvovalo 188 ispitanika, od kojih su 104 bile žene, a ispalo je da su muškarci manje oštri oko ženinog broja partnera ako traže površnu romansu.

S druge strane, žene odbija kada muškarac ima više od šest partnerki, a muškarce odbija kada žena ima više od 11 partnera.

Za oba pola vrijedi da im je idealan broj partnera prije njih samih ne veći od tri.

“Suprotno ideji da je muški promiskuitet bolje prihvaćen od ženskog, svi prisutni su izrazili da ne žele biti s nekim ko je imao previše seksualnih partnera”, rekao je psiholog Stiv Stjuart-Vilijams.

Izvještaj pokazuje da su muškarci više od žena skloni da budu s nekim ko je nevin ili ima minimalan broj seksualnih partnera.

Ispitanici su pokazali da i muškarci i žene preferiraju dvije duge veze ili tri kratke prije njih. Ironično oni koji su učestvovali u studiji nisu dorasli vlastitim standardima.

Prosječan broj njihovih bivših partnera kod žena je iznosio 5.8, a kod muškaraca 8.4.

Izvor: index.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ovo-je-idealan-broj-seksualnih-partnera/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot