Preminula Esma Redžepova

Objavljeno: 11. 12. 2016 u 12:15h

Makedonska pjevačica romske muzike Esma Redžepova preminula je jutros u Skoplju u 73. godini, poslije kraće i teške bolesti, prenijeli su lokalni mediji.

Podsjeća se da je prije dvije sedmice bila primljena u jednu skopsku bolnicu s teškim zdravstvenim stanjem.

Esma Redžepova Teodosijevska nazvana je kraljica romske muzike i po izvođenju te muzike je bila poznata u svjetskim razmerama, a od 2013. nosila je i titulu nacionanog umjetnika Makedonije.

Pjevačica, koja je bila popularna na balkanskom prostoru, tokom života je odgajila 47 djece i učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama.

Tokom karijere duge 55 godina učestvovala je na vrhunskim svjetskim muzičim festivalima i manfestacijama. Esma je, kako se ističe, bila pravi muzički ambasador u svijetu.

Održala je više od 12.000 solističkih koncerata u Makedoniji i u inostranstvu, a u diskografiji Esme Redžepove je navedeno 15 albuma za domaće i svjetske producentske kuće, kao i da je sarađivala sa eminentnim svjetskim muzičkim imenima.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/preminula-esma-redzepova/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot