Za svaku priliku: Kombinacije koje rješavaju sve vaše odjevne dileme (Foto)

Objavljeno: 7. 12. 2016 u 18:03h

Ovi odjevni komadi mogu ujedno biti i poslovna uniforma, ležeran outfit za piće nakon posla, a uz minimalnu promjenu šminke – iz dnevne pretvaraju se u večernju kombinaciju primjerenu romantičnoj večeri ili klupskoj atmosferi!

Jednostavno odijelo

Kada je riječ o poslovnim situacijama, jednostavno odijelo u neutralnim bojama uvijek je dobar izbor. Bilo da birate klasično crno odijelo strogog kroja ili preferirate ona ležernija i od laganijih materijala, odijelo će se podjednako dobro slagati sa običnom majicom, košuljom ili rolkom, ali i sa patikama, kao i naravno cipelama na petu ili čizmama.

Za večernju varijantu, transformaciju ćete postići podvrnutim rukavima sakoa, kosom podignutom u punđu ili visoki messy rep i karminom u omiljenoj, jarkoj boji.

odjeca-1

odjeca-2

Farmerke i bijela košulja

Ova dva komada, kombinovana zajedno, daju primjer ležerne uniforme za svaki dan. U onim danima ispunjenim poslovnim obavezama, birajte tamnije nijanse jeansa i bijelu košulju od nekog finijeg materijala ili elegantinijeg kroja, koji ove sezone možete pronaći u vidu popularnog modela sa mašnom oko vrata.

odjeca-3

Blejzer na sve

Nebitno kombinujete li ga sa farmerkama ili pencil suknjom, odgovarajućim jeansom ili slip haljinom, blejzer je jedan od onih rijetkih komada koji će se vrlo vjerovatno slagati bukvalno sa svakim odjevnim predmetom koga se latite. Zbog čega ne čudi da se često podpada u društvo must have modela, koje bi svaka žena trebala imati u ormanu. Ove sezone posebno se ističe blejzer od pliša, koji svaku kombinaciju fatastično nadograđuje.

Paris Fashion Week September 2011, Emmanuelle Alt

Cigaret pantalone i trenč

Mnogo je razloga za dugu modnu istoriju nošenja ove šik, ali i na neki način ležerne kombinacije. Ona je istovremeno praktična, elegnatna i udobna, a spoj trenča i pantalona cigaret kroja podsjeća nas na jedinstvnen stil Parižanki.

odjeca-5

Haljina za sve prilike

Kada vam je dan ispunjen najrazličitijim obavezama i dogovorima koji započinju rano ujutro i nastavljaju se sve do kasnih večernjih sati, haljina klasičnog kroja u nenametljivoj boji ili uzorku pobrinut će se da cijeli dan izgledate jednako dobro. Ako ovakav komad još uvek nemate u svojoj garderobi, investirajte u wrap haljinu, koja je praktično decenijama najbolji prijatelj mnogim ženama.

odjeca-6

To je tako iz prostog razloga jer vam je kod ovog komada dovoljno samo da uzmete, kaput, cipele i torbicu i spremni ste, nema mnogo razmišljanja.

Izvor: elle.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/za-svaku-priliku-kombinacije-koje-rjesavaju-sve-vase-odjevne-dileme-foto/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot