Znate li šta drugima ne smijete govoriti o partneru?

Objavljeno: 4. 12. 2016 u 18:00h

Nekim ženama nije lako da čuvaju tajne, iako to čine bolje od muškaraca. Ipak, uprkos tome, potrudite se i nemojte nikome reći ovih sedam stvari o svom partneru – biće mu baš, baš drago.

Loše navike

Za početak, pred njegovom porodicom o njemu se ne govori loše, a pogotovo ako krenete da tračate njegove loše navike.

Najveću manu

Koja god to bila, ako njemu niste izričito rekli da vam to smeta, ne biste smjeli da je spominjete drugima.

Nesnalaženje

Govorimo o “muškim poslovima” tipa mijenjanja ulja u automobilu, pritezanja i slično. To ostaje među vama. Zauvijek.

Politička i vjerska opredijeljenost

Osim ako on to ne daje na sva zvona, nije na vama da to govorite drugima.

Prošlost

 Šta je bilo, bilo je, dogodilo se i prošlo, pa stvarno nema smisla da o tome vi govorite unaokolo, pogotovo ako je loše.

Strahove

Ako vam se partner povjerio i priznao fobiju koju ima, to bi trebalo da zadržite za sebe, jer inače ćete ispasti osoba u koju se može imati povjerenje, a to je zadnja stvar koja vam treba u vezi.

Njegove napete odnose s članom porodice

Muškarcima ponekad treba vremena da bi se suočili s problemima koji ih muče, posebno ako se tiču nekih članova porodice ili rodbine. Koliko god vam smetalo što ne želi da se s tim suoči, razgovaranje s drugima o tom njegovom problemu neće donijeti rješenje. Za muškarca je rješavanje napetih odnosa s članom porodice dugotrajniji proces koji možda nećete razumjeti, ali pokušajte ga poštovati. Iskazivanje empatije je ključno za vezu u kojoj se osjećate sigurno i voljeno.

Teška vremena iz njegove prošlosti

 Muškarci puno manje spominju prošlost nego žene, pogotovo ako su proživjeli neka teža vremena. Zbog toga nije u redu da drugima otkrivate probleme s kojima se suočio bez njegovog dopuštenja. Ako ste ponosni na njega zato što je prebrodio teškoće iz prošlosti ili mislite da bi njegova priča pomogla prijatelju u nevolji, ohrabrite ga da je podijeli s drugima. Recite mu, na primjer, koliko bi njemu pomoglo da je imao osobu od povjerenja koja je prošla slično što i on te da sada ima priliku on biti ta osobe nekome drugom.

Izvor: Ljepota i zdravlje

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/znate-li-sta-drugima-ne-smijete-govoriti-o-partneru/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot