Tip-top za posao: Šminka i fruzura koje priliče poslovnoj ženi

Objavljeno: 3. 12. 2016 u 14:47h

Ako idete na razgovor za posao, nemojte stavljati parfem. Postoji mogućnost da je vaš potencijalni poslodavac alergičan ili da mu je vaš parfem odbojan. Dovoljno je da budete čisti i da stavite dezodorans. Ako je riječ o običnim danima na poslu, koristite svoj parfem umjereno.
Način šminkanja, frizura, izgled ruku, izbor parfema otkrivaju dosta o našoj ličnosti i najviše utiču na stvaranje prvog utiska. Kad tražite posao ili vodite važne pregovore, taj utisak zna da bude presudan.

Ako su dobra radna biografija, elokventnost i znanje praćeni još i prijatnom spoljašnošću, šansa za uspijeh raste. To pokazuje i istraživanje magazina „Njuzvik“, kojim je utvrđeno da oko 70 odsto anketiranih menadžera radije zapošljava dotjeranog simpatičnog kandidata negoli stručnog a zapuštenog. Uz to, ako ste zadovoljni svojim izgledom, imaćete više samopouzdanja. Zato izgradite stil poslovne žene kojoj ni stroga Miranda Pristli iz filma „Đavo nosi pradu“ ne bi našla zamjerku.

Zaboravite ratničke boje

– Flourescentno osvjetljenje u kancelarijama daje licu žućkastu nijansu. Zato izbjegavajte zelene sijenke i narandžaste nijanse rumenila, sijenki i karmina.

– Oči šminkajte neutralnim toplim tonovima. Birajte sijenke u bež, smeđim ili kajsija nijansama. Koristite mek krejon u tamnosmeđoj boji, nikako crni. Ne izvlačite oštre linije. Pod kancelarijskim svjetlom svaki pogrešan potez mnogo se više vidi.

– Poslovna šminka ne mora da bude neprimjetna. Naprotiv. Strog kostim ili odijelo zahtjevaju jake akcente na licu, a dozvoljen je i crveni lak za nokte. Nešto ležernija odjeća, s druge strane, traži nježniju šminku.

– Što su vam podočnjaci tamniji i izraženiji, to korektor treba da bude toplije nijanse.

– Gust tečni puder djeluje neprirodno na kancelarijskom osvjetljenju. Koristite zato hidratantne tonirane kreme.

– Fiksirajte šminku tankim nanosom transparentnog pudera u prahu, koji bolje prianja uz kožu nego kameni i djeluje prirodnije.

– Rumenilo kajsija ili koralne boje stavite visoko na jagodice. Ako nosite naočare, prvo stavite njih, pa nanesite rumenilo. Tako ćete jasno vidjeti dijelove lica koje ne pokriva ram.

– Izgledaćete svježije ako na obraze nanesete bronzer. Neka on bude mat ili s vrlo diskretnim sjajem pošto svjetlucavi puderi nisu prikladni za posao.

– Obrve moraju da budu uredno očupane, a dobro bi bilo da pojačate intenzitet njihove boje specijalnim gelom.

– Stavljajte karmin, sjaj je suviše mladalačka i blještava varijanta za bilo koju formalnu situaciju.

Što jednostavnija frizura

– Kosa prije svega mora da bude zdrava i sjajna, a izrastak je nedoputiv. Tako ćete na prvi pogled ostaviti utisak uredne osobe.

– Veče pred poslovni intervju ili važan sastanak obavezno je operate i lijepo isfenirajte

– Ako imate veoma dugu kosu, najbolje je da je podignete. Jednostavna punđa izgleda urednije i ozbiljnije od puštene kose.

– Sklonite kosu s lica. Duge šiške koje malo pokrivaju oči jesu seksi, ali tako treba da idete na sastanak s partnerom, a ne na posao

– Nemojte stavljati šnalice i ukrase sa štrasom i krupnim detaljima, birajte diskretne i elegantne asesoare za kosu.

Izbjegavajte frenč manikir

Pred poslovni intervju ili bitan sastanak idite kod manikira, a za svaki dan možete i sami da održavate nokte i ruke. Nokti moraju da budu čisti i uredni, a taj utisak najlakše se postiže bež i nježnoroze nijansama lakova za nokte. Crveno je klasika, i može da prođe. Francuski manikir takođe je dobar izbor, ali mora da bude perfektno urađen.

Sredite se za poslovnu večeru

Koliko god da je neformalna poslovna večera na koju idete, ne treba da pretjerujete sa šminkom. Ipak ste i dalje u krugu kolega i nadređenih. Crni smoki ajs zato je neprihvatljiv. Radije odaberite smeđu ili ljubičastu varijantu. Ako ne stignete da odete kući i našminkate se ponovo, evo kako da osvježite svoju dnevnu šminku.

– Nikako ne stavljajte nov sloj tečnog pudera, već potapkajte lice maramicom, pa se napuderišite puderom u prahu.
– Stavite sjajno rumenilo, to će vašu dnevnu šminku pretvoriti u večernju.
– Pokvasite češljić za trepavice, raščešljate ih i tek tada nanesite nov sloj maskare.
– Crveni karmin odličan je izbor za veče, a cijeli mejkap upotpunite i crnim krejonom.

Izvor: Banjalučanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/tip-top-za-posao-sminka-i-fruzura-koje-prilice-poslovnoj-zeni/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])