Kako zaraditi 50.000 KM za samo mjesec dana?

Objavljeno: 3. 12. 2016 u 16:53h

Kako zaraditi 50.000 KM za samo mjesec dana? Prvo što trebate uraditi jeste nasmijati se. Jako. I to ne zato što je pitanje glupo – nego zato što teoretski, ne postoji pravi odgovor na to pitanje.

Ovim riječima Daniel DiPiazza počinje svoju priču koju je objavio na BusinessInsider.com portalu, gdje se potpisuje kao njihov saradnik.

Njegova priča je istinita – i on zarađuje 25.000 dolara mjesečno, koristeći se samo internetom, a sa svijetom je podijelio priču i nekolicinu korisnih savjeta kako da i vi uradite slično ili isto.

On tvrdi da sve što znate i radite možete unovčiti na internetu. Ali, prvo što je potrebno jeste da promijenite sopstveni način razmišljanja. Morate objektivno gledati vaše vještine, iskustva i postaviti pitanje – da li se one mogu unovčiti, i koja ciljna grupa će platiti novac za ono što vi radite i što znate.

Da, uvijek možete pomoći nekome – koristeći do sada naučeno, a prelazak u freelancere je prvi korak. Onda dolazi jedna dobra i jedna loša vijest.

Dobra vijest je da se možete učlanici na online servise poput Freelancer.com, Elance ili oDesk koje vam dozvoljavaju da široj grupi ljudi raznih interesnih sfera ponudite vaše usluge, nađete prve klijente, i počnete zarađivati novac brzo – čak iako ste potpuni početnik u ovom biznis sektoru širokih razmjera.

Loša vijest: Tržište freelancera je poprilično veliko, a ako ne znate šta radite – konkurencija vas može pomesti bez problema. Ali, neka vas to ne obeshrabri.

DiPiazza je za četiri sedmice zaradio skoro 50.000 KM preko Elancea dizajnirajući jednostavne WordPress web sajtove. Strategije koje je on koristio se mogu koristiti za bilo koju vrstu posla kojom se vi bavite, dakle ne mora nužno biti vezana za web dizajn ili programiranje.

1. Istražite konkurenciju. Morate znati u šta se upuštate.

– Saznajte koje strategije koristi vaša konkurencija na tržištu;
– Kako možete u potpunosti biti nezavisni i spremni za nadmetanje s njima.

Da bi našli odgovore na ova pitanja – možete na pomenutim portalima postaviti lažni oglas, i provjeriti kakve ćete ponude dobiti. Onda znate koje je tajno oružje vaše konkurencije.

2. Analizirajte rezultate

– Primijetićete da više od 50 posto ponuđača za vaš lažni posao ne govori engleski jezik;
– Većina ponuda je poprilično kruta – bez ikakvog ličnog pristupa.

To iskoristite kao oružje u borbi sa konkurencijom za bolju ponudu.

3. Kako bukirati poslove?

U moru freelancera, vi se morate isticati kako bi dobili posao. Potencijalnog klijenta “bombardujte” informacijama i dajte im dovoljno razloga da shvate da ste upravo vi najbolji ponuđač na tržištu. Dokažite potencijalnom klijentu da vam je on prioritet broj jedan.

Istražite klijenta, pogledajte koliko često na servisima daju ponude, koliko su ozbiljni. Kod prethodnih korisnika njihovih usluga provjerite kakvi su kao poslodavci, šta vole, a šta ne vole. Iskoristite i sve lične detalje koje možete pronaći o njima.

4. Snimite video uradak

To koristite kao dio svog profila. Ne treba biti duži od 90 sekundi. Dovoljno je samo da se predstavite i pojasnite šta radite i kako radite. Recite klijentima da im se sviđa njihov projekat, jer je specifičan i slično… Podstaknite ih da vam se jave kako bi zaključili posao.

Nakon što uradite ovo – ostatak posla je poprilično jednostavan. Ove metode šokantno dobro utiču na klijente, jer dobiju utisak da vam je istinski stalo do vašeg posla i njih kao klijenata.

Daniel DiPiazza je osnivač Rich20Something kompanije, gdje redovno i piše o poslu, kako zaraditi, živjeti sretnije. Poslušajte njegove savjete, možda vam se isplati.

Izvor: N1

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kako-zaraditi-50-000-km-za-samo-mjesec-dana/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot