Kraj ljubavi: Kako da ga prebolite?

Objavljeno: 29. 11. 2016 u 18:01h

Vrijeme liječi sve, to znate i sami, ali kako da pregrmite ove najteže, prve dane nakon raskida? Pratite naš kalendar i uz pomoć ovih savjeta zakoračite u novi, seksi, uzbudljiv život.

Prvi dan: Promijenite pozadinu na mobilnom telefonu

Ako spadate među one djevojke koje imaju fotografiju svog dečka na mobilnom telefonu, ta se praksa ukida. Danas. A ako ste imali samo običnu pozadinu, vrijeme je da to promijenite i da izaberete neku inspirativnu fotografiju koja će vas pratiti na ovom desetodnevnom putovanju. Nemojte mnogo razmišljati, samo krenite u pravcu koji vas privlači. Slika biljke koja će vas podsjetiti da dišete ili životinje koja je za vas simbol moći… svaki put kad pogledate u telefon, ona će vas podsjetiti da ćete se izvući iz ovog lošeg raspoloženja.

Drugi dan: Kažite svim prijateljima

Odmah javite najboljim prijateljicama, zatim promijenite status na Facebooku i, konačno, pošaljite i ostalim frendovima mail da ste raskinuli. Ovaj je potez, iako zaboli kao kad povučete flaster s kože, veoma važan. Kad to kažete ljudima, onda djeluje konačno i realno. Suočite se s raskidom. I još nešto – iznenadićete se koliko ćete utješnih poruka dobiti od ljudi kojima je stalo do vas. (Za razliku od vašeg bivšeg, zar ne?)

Treći dan: Sastavite svoj leksikon prekida

Sačuvajte sve poruke koje primate od prijatelja – od onih u kojima vam priznaju kako su uvijek smatrali da je vaš bivši kreten do onih koji vas podsjećaju da ste sjajna osoba i da podržavaju vaš novi, singl status. Od tih poruka sastavite kolaž i jedan primjerak nosite u torbi, drugi zalijepite na ogledalo u kupatilu, treći stavite na noćni ormarić. Kad god poželite nazvati bivšeg, bacite pogled na taj leksikon. Prava kombinacija riječi spriječiće vas da napravite grešku!

Četvrti dan: Izađite na piće s prijateljicama

Naime, prijateljice će već svojom prisutnošću napraviti energetski štit oko vas. Ne prihvatajte flert s muškarcima, ne reagujte na dobacivanja. Veče bi trebalo da bude posvećena vama. Na kraju, neka vas dvije prijateljice doprate do kuće i toplo zagrle za laku noć. Biće to idealan uvod za odlazak na spavanje s osmijehom na licu.

Peti dan: Kupite kartu

Razmislite dobro o svima onima koje ste zapostavljali dok ste bili u vezi – je li to baka ili možda prijateljica iz djetinjstva koja živi u obližnjem gradu? Spakujte se i za vikend uputite kod nekog koga stvarno volite.

Šesti dan: Nabavite svježe namirnice

Sad možete probrati ono što zaista volite. Ako je on insistirao na prženom i slanom kikirikiju, vrijeme je da kupite kikiriki u ljusci koji vi više volite. I nemojte da vam onaj komad šunke koji je on kupio stoji u hladnjaku. Potrošite ga što prije, makar ga podijelili s mačkom.

Sedmi dan: Spakujte njegovo smeće

Nabavite jednu kutiju. (Ako je veza bila kraća, možda će poslužiti i kutija od cipela.) I spakirajte u nju sve što vas podsjeća na njega – ulaznice za kino od “one” subote, stari šal koji je zaboravio kod vas… Da, da, i onu haljinu s rođendanskog tuluma. Ne bojte se, ne morate baciti kutiju. Samo je dobro zalijepite selotejpom i stavite na najmračniju policu. Trebate biti okruženi isključivo onim stvarima koje vas podsjećaju na vas jer vi ste centar svog svijeta, zapamtite to.

Osmi dan: Kupite novu majicu

Neka bude šarena, luckasta, s nekom smiješnom porukom. Dakle, bivši vas nije ni ljubio ni grlio u toj majici, ništa na njoj ne podsjeća na njega, u njoj ste potpuno NOVI vi. Ako vam se sviđa ta ideja, možete i spavati u njoj. Vi znate zašto.

Deveti dan: Ponovno pročitajte knjigu koju ste nekad voljeli

Prošetajte do neke biblioteke ili knjižare i pronađite stari primjerak. Pročitajte opet onu krimi priču ili dječju knjigu u kojoj ste nekad uživali. I prisjetite se – koliko ste toga proživjeli i naučili otkako ste je posljednji put čitali?

Deseti dan: Promijenite perspektivu

Pronađite izložbu, knjigu ili film u kojima su žene i ženski doživljaj svijeta centralne teme. A možda i izložbu, i knjigu i film? Na internetu pronađite fotografije na kojima se žene prikazuju izvan tradicionalnih uloga i isprintajte one koje vam se najviše svide pa napravite izložbu u svojoj spavaćoj sobi. Sve se može preokrenuti, pa čak i ono u što ste do juče vjerovali i to nije nužno i smak svijeta.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kraj-ljubavi-kako-da-ga-prebolite/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot