Trik koji vam otkriva da li je vaša kosa zdrava!

Objavljeno: 26. 11. 2016 u 16:26h

Između redovnih odlazaka frizeru, sušenja kose fenom, njenog stilizovanja peglama i uvijačima te gumicama, izlaganja suncu i slično nemoguće je izbjeći razna oštećenja.

Ali, postoji velika razlika između male i velike štete, a ako želite u nekoliko sekundi provjeriti u koliko je lošem stanju vaša kosa, za to postoji vrlo jednostavan trik, koji će vam ponuditi baš sve odgovore.

Za to vam treba jedna vlas i čaša vode. Šta da napravite? Napunite 3/4 čaše vodom te ubacite vlas u nju. Ako ona ostane na vrhu, sve je dobro. Ako potone na dno čaše, imate problem.

Šta to znači? Sve se svodi na poroznost vaše kose, odnosno koji je stepen njenog upijanja. Ako je vanjski sloj, odnosno kutikula, uništena, voda će procuriti kroz, odnosno to je ono što će vlas pritisnuti te je potopiti.

Kako da brzo ublažite štetu? Priuštite svojoj kosi jednom sedmično hranjivu masku za jačanje vanjskih slojeva. Takođe, pokušajte što manje da koristite vruće alate za stilizovanje, a ako baš nije jako hitno, odgodite još malo i odlazak frizeru kako biste svojoj kosi priuštili priliku da se dodatno oporavi.

Izvor: Ljepota i zdravlje

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/trik-koji-vam-otkriva-da-li-je-vasa-kosa-zdrava/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])