Pet prevaziđenih tehnologija koje se i danas koriste (Video)

Objavljeno: 15. 11. 2016 u 17:14h

Da li su i kod vas u upotrebi ili ste ih napustili?

Svijet se brzo mijenja, posebno IT svijet. Napretkom tehnologije stare uređaje gazi vrijeme, pa neke legendarne stvari koje smo svi voljeli danas ne koristimo. Ipak, nekim čudom, neke od tih stvari i danas žive.

Flopi diskovi

Izmišljeni 1970. godine, odavno zaboravljeni i danas se koriste, recimo za čuvanje povjerljivih američkih dokumenata u Pentagonu. Američki Pentagon planira da zamijeni flopi diskove tek krajem sljedeće godine.

Faks mašine

Zamijenili su ih mejlovi i SMS poruke, moderni štampači, ali u Japanu više od 80 odsto biznismena smatra faks ključnom mašinom za posao.

Dail-up internet

Zgazili su ga ADSL i danas sve bolji mobilni internet. Ipak, to ne spriječava čak 7 miliona Amerikanaca da i dalje koristi stari Dail-up pristup netu.

Pejdžeri

Mobilni telefoni „presudili“ su i pejdžerima, ali se oni i danas koriste za komunikaciju u čak 85 odsto bolnica u SAD, radi lakše komunikacije.

Audio i VHS kasete

Prvo CD, a onda i MP3, odnosno YouTube i prije njega video fajlovi, zamijenili su kasetaše i video rikordere. Prema nekim informacijama tokom prošle godine prodato je oko 10 miliona VHS kaseta, ali se ove godine prestaje sa proizvodnjom video rikordera. VHS je popularan i danas jer je retro i neki ljude misle da su VHS kasete „kul“.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/pet-prevazidenih-tehnologija-koje-se-i-danas-koriste-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])