Ovu aplikaciju nikako ne koristite za čet

Objavljeno: 13. 11. 2016 u 12:44h

Edvard Snouden upozorio je ljude da ne koriste Google Allo jer čuveni tehnološki gigant putem ove aplikacije čita sve što korisnici napišu.

Aplikaciju, koja je dostupna za Android i iOS, Google je predstavio u maju ove godine, a u upotrebu je ušla 21. septembra. Njen softver bilježi sve što ljudi izgovore, a zatim sadržaj skladišti za kasniju analizu, sa ciljem da se ti podaci iskoriste za unapređenje aplikacije.

Ali, to takođe znači da će razgovori biti “vječno” uskladišteni na Googleove servere, iako je kompanija prvobitno saopštila da će se poruke skladištiti samo privremeno. Snouden je istakao da bi lični podaci korisnika lako mogli da budu zloupotrebljeni.

“Besplatni za preuzimanje danas: Google Mail, Google Maps i Google nadgledanje. To je #Allo. Ne koristite Allo”, napisao je Snouden na svom Twitter profilu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ovu-aplikaciju-nikako-ne-koristite-za-cet/||claudebot