Tri najljepše destinacije koje morate posjetiti ove zime (Foto)

Objavljeno: 4. 11. 2016 u 11:38h

Ukoliko ste ljubitelj zime, destinacije koje ćemo vam predstaviti su idealne da spakujete kofere odmah.

Za one koji vole sunce i žele da pobjegnu od hladnoće i snijega, za ljude koji uživaju u zimskim sportovima i za ljubitelje znamenitosti koji žele da svaki put apsorbuju dio svjetskog znanja.

Predstavljamo vam top 3 destinacije za sezonu zima 2016.

Venecija – Italija

b1

Smještena u sjevernoj Italiji, Venecija je mnogim ljudima omiljena destinacija. Ljudi je vole zbog kamenih ulica, kanala, Gondola i vizantijskih građevina. Zaboravite ljeto – zima je najbolje vrijeme da posjetite ovaj grad. Gužva tokom tople sezone nije toliko atraktivna. Hladni mjeseci donose dobar provod i mirne kanale. Ako sebe smatrate putnikom, a ne turistom, ovo je pravo vrijeme da posjetite Veneciju.

Kejptaun – Južna Afrika

b2

Kejptaun je poznat po restoranima, hotelima i moćnim noćnim životom koji se podudara sa glavnim evropskim i američkim prestonicama. Zaronite sa velikim bijelim ajkulama, vidite pingvine i istražujte pejzaže. Sportovi na vodi, a posebno surf, jedrenje i ribolov su veoma popularni u ovom djelu grada. Ovdje čak turisti mogu da rone sa najčuvenijim predatorom među životinjama, velikom bijelom ajkulom, ali u sigurnosti velikog kaveza. Kejptaun je poznat po velikom broju vinograda, kao što su Stelenboš i Franschhoek, koje možete posjetiti u jednom danu. Ovaj grad je mnogo više od turističke atrakcije i bogate istorije. Etnička i kulturna raznolikost i bogatstvo prirode čine ga jedinstvenim u svijetu.

Patagonija – Čile

b3

Patagonija se nalazi u nižim djelovima Argentine i Čilea i savršena je za ljubitelje prirode. Tokom ljeta u Patagoniji možete vidjeti najlepše prirodne pojave. Septembar i oktobar su najbolji mjeseci za posjetu poluostrva Valdes, na argentinskoj strani Patagonije. Tada se u vodama oko ovog poluostrva nalazi na stotine kitova. Putovanje Patagonijom duž obale Atlantika nudi fascinirajuće prizore nepreglednih prostranstava i pašnjaka.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/tri-najljepse-destinacije-koje-morate-posjetiti-ove-zime-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot