Ovo ne smijete da uradite poslije seksa

Objavljeno: 3. 11. 2016 u 15:58h

U seksu nema pravila (ili ne bi trebalo da ih bude), ali poslije uživanja u krevetu bolje bi bilo da se pridržavate ovih savjeta…

Poslije seksa ne bi trebalo da…

odlažete odlazak u toalet. Tokom seksa, bakterije mogu dospjeti u mokraćnu bešiku. Zato bi bilo pametno da ne odlažete odlazak u toalet kad vam se pripiški. Ljekari kažu da je poslije seksa najbolje otići u toalet u sledećih sat vremena.

perete intimno područje sapunom ili gelovima za intimnu negu. Iako ima žena koje poslije seksa imaju potrebu da se temeljno operu, to nije potrebno. Prvo, možete da se javi alergijska reakcija, jer osjetljiva koža intimne regije može drugačije da reaguje na hemikalije u sredstvima za održavanje higijene, a drugo, može doći i do iritacije vagine koja će dovesti do suvoće vagine kasnije. Ako imate potrebu da se operete, učinite to samo mlakom vodom.

koristite vlažne maramice za intimnu njegu. Čak i ako niste preosjetljivi na hemikalije, vlažne maramice, pa makar to bile i one za intimnu negu su “no-no” poslije seksa. U suprotnom rizikujete iritaciju osjetljive kože intimne zone, crvenilo i svrab.

utonete u san u seksi vešu. Pamučne gaćice su ok, ali bilo koji drugi materijal može da izazove alergiju. Poslije seksa, koža je topla i vlažna od znoja, sperme, vaginalnog sekreta… Sintetički donji veš ne propušta vazduh, čime se stvara idealna podloga za razvoj gljivičnih infekcija i iritaciju osjetljive intimne zone.

uskočite u toplu kupku. Iako ovo zvuči kao odlična ideja, kako biste se opustili poslije dobrog seksa, imajte u vidu da će duži boravak u toploj vodi umanjiti sposobnost vaše kože da se odbrani od infekcija.

Šta treba da uradite? Mazite se sa partnerom. I uživajte. Seks nije “prljav”, tuširanje može da sačeka…

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ovo-ne-smijete-da-uradite-poslije-seksa/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])