Top 8 najromantičnijih mjesta na svijetu za zaljubljene (Foto)

Objavljeno: 1. 11. 2016 u 13:12h

Ako planirate uskoro neko putovanje u dvoje, evo par prijedloga. Prema recenziji parova koji su putem sajta Buking odlazili na svoje odmore, izdvajamo 8 najromantičnijih mjesta na cijelom svijetu.

Ovo je osam idealnih mjesta na kojima možete da provedete vaš medeni mjesec ili proslavite godišnjicu, daleko od svakodnevnice i posla, uživate tako zaljubljeni i prepušteni isključivo jedan drugom.

Pa da krenemo na put:

Koliur, Francuska

op1

Savršena zamjena za užurbani Pariz koji definitivno sa ponosom nosi titulu najromantičnijeg mjesta na svijetu. Međutim, ako ne volite gradsku gužvu, jer od nje i bježite, spustite se na jug i doživite onu pravu Azurnu obalu, onakvu kakva je bila prije nego što se svjetski džet-set sjatio na francusku obalu.

Upoznajte vinograde čije vino pijete na obali dok sunce zalazi, istražite dvorce, crkve, divite se istoriji i nikako nemojte zaboraviti da posjetite lokalne pijace koje služe isključivo svježe proizvode.

Trebon, Češka

op2

Trebon je idealno rješenje ako ste ljubitelj klasične srednjoevropske arhitekture, a Beč i Budimpeštu ste već par puta obilazili (iako, nikada ne mogu da dosade). Kombinacija baroka i renesanse učiniće da se osjećate kao princeza bajke. Zato povedite svog princa i zajedno pobjegnite u zemlju fantastike.

Palm Kov, Australija

op3

Za one koji vole daleka putovanja, Australija je posljednjih godina postala vrlo popularna destinacije. A zašto baš Palm Kov? Palm Kov je jedinstven po svojoj blizini Velikom koralnom grebenu. Zbog toga će vas tirkizno plavo more i biserno bijele pjeskovite plaže osvojiti odmah, a ako želite da pobjegnete možete pronaći mnogo skrivenih plažica zbog čije divlje ljepote ćete prosto poželjeti da ih više nikada ne napustite.

Udajpur, Indija

op4

Nema ništa egzotičnije kada spakujete kofere i pobjegnete u neki drugi svijet. Udajpur je pravo rješenje za one koji vole da upoznaju novu kulturu i običaje. Uživaćete u vožnji brodićem i romantičnim večerama na krovovima zgrada. Centar Udajpura čini, vjerovali ili ne, jezero, a glavna tačka je Gradski dvorac. Ovaj prizor ostaće vam zauvijek urezan u sjećanju.

Delft, Holandija

op5

Nije Holandija samo Amsterdam. Upoznajte šarmantni gradić Delft u čiju arhitekturu i šarm ćete se zaljubiti na prvi pogled. Rodni grad najpoznatijeg holandskog slikara Johanesa Vermera, prepoznatljiv je po svojim uskim kanalima pokrivenim u jesen žutim lišćem ispresjecan mostovima koji su idealno mjesto za jedan romantičan poljubac.

Akaroa, Novi Zeland

op6

Novi Zeland još nije doživio toliku ekpanziju u turističkom svijetu, pa je još uvijek, možemo reći, netaknut. Akaroa je živopisni gradić u zalivu čiju okolinu krase zelena brda i slikoviti vulkanski pejzaži. Ako volite malo aktivniji odmor, plivanje i upoznavanje sa delfinima pravi su izbor da začinite vaš zajednički odmor.

Monsaraz, Portugal

op7

Možda će vas kuće okrečene u bijelo na prvi pogled zavarati, pa ćete pomisliti da ste na Santoriniju u Grčkoj. Ali ne. Ovo je mjesto gdje ćete moći da udahnete pravi Portugal. Imaćete prilike da upoznate lokalnu kuhinju u malim restoranima i uživate u portugalskom vinu koje je zaštitni znak ovog područja.

Baričara, Kolumbija

op8

Brdovito naselje sa kaldrmom prikuzuje pravi duh egzotične Kolumbije. Bijelo okrečene kuće sa glinenim krovovima i prelijepo cvijeće učiniće da se odmah zaljubite u kolonijalnu arhitekturu, a ako ste pravi gurman, uživaćete u domaćim kulinarskim specijalitetima ovog kraja.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/top-8-najromanticnijih-mjesta-na-svijetu-za-zaljubljene-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])