Fenomenalan tretman za oporavak vaše kose!

Objavljeno: 31. 10. 2016 u 19:35h

Brazilski keratin, tretman za oštećenu kosu, je najnapredniji, najbrži i najefikasniji način da se vaša oštećena kosa oporavi i da joj se vrati njen prirodan izgled.

Već nekoliko godina unazad je rasprostranjen i popularan po svim zemljama Južne Amerke. U posljednjih godinu dana napravio je pravi preokret u salonima Centralne Amerike, SAD-a, Srednjeg istoka, Portugala, Španije, Singapura, Novog Zelanda i Australije.

Od nedavno je dostupan i na našem tržistu!!!

Želite li da vasa kosa bude svilenkasta i jaka, sa smanjenim volumenom i prirodnim izgledom?

Brazilski tretman keratinom je produkt sastavljen od najboljih sastojaka u svjetskoj kozmetologiji. Sa ekstraktom kakaa i odlične čokoladne arome ovaj produkt će smanjiti volumen vaše kose i povećati njen sjaj. Sa svojim sadržajem hidroliziranog keratina, vitamina, ekstrata kakaa, kolagenom, polikaterinom i kombinacijom silikona štiti vašu kosu od mehaničkog uticaja pegli za kosu i fena.

Važno je znati: Kosa se sastoji od 90% keratina koji pri bojenju, izbjeljivanju, tapiranju, pregrijavanju i ostalim štetnim procesima nestaje iz kose što rezultira pucanjem vlasi i oštećenjima. Ovim preparatom i postupkom unosimo keratin, momentalno regenerišemo kosu, dajemo joj visoki sjaj, poroznost vlasi nestaje pa je kosa i glatka, a ujedno je i ravnamo.

Tada vrijedi pravilo: Što je kosa kvalitetnija i zdravija učinak je manji, a što su oštećenja veća i učinkovitost preparata je veća. Na izrazito kovrčavoj kosi postupak se ponavlja nakon dva mjeseca, dok se na valovitoj kosi ponavlja nakon tri do četiri mjeseca primjena ovog preparata je moguća i samo parcijalno kao npr. na šiškama, vrhovima kose ili na kruni glave (prema potrebi klijenata) potrebna količina preparata je 30 – 70 ml ( nema svrhe pretjerivati sa količinom jer će višak ispariti, duže ćemo fenirati, a dodatni efekt nije moguć) preparat se nanosi jedan do dva entimetera od vlasišta ukoliko postupak želimo vršiti na obojenoj kosi važno je da kosu obojimo barem dan ranije ili dvije sedmice nakon postupka morska i hlorirana voda umanjuju učinke keratina pa se postupak preporučuje vršiti prije sezone kupanja što će i olakšavati održavanje kose ljeti.

Preporuka je da korisnici kod kuće peru kosu šamponima bez hlorid- sulfata ili uobičajnim šamponima uz upotrebu pakung krema na vrhovima vlasi u slučaju da smo propustili pojedinačni pramen, doradimo ga kasnije. Postupak se može vršiti samo četkom i fenom, peglanjem se kosa jače zagrijava, a time se osigurava i bolja učinkovitost keratina kojeg unosimo u nju.

Šta je keratin:

Struktura kose je kombinacija kompleksnih proteina zvanih keratin i njene prirodne vlažnosti. U zdravoj kosi zastupljenost keratina je oko 90% dok je preostalih 10% vlažnost. Keratin je generalno odgovoran za čvrstinu i otpornost kose, dok je njena prirodna vlažnost u glavnom odgovorna za elastičnost, fleksibilnost, mekoću i njen prirodni, zdrav izgled.

Na žalost, ispravljivači kose, boja, mini val, feniranje, sunce, zagađenost, hemikalije u bazenima pa čak i svakodnevno tretiranje kose kao što je česljanje mogu da unište nivo keratina i vlažnosti u kosi.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/fenomenalan-tretman-za-oporavak-vase-kose/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot